eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Drónnal készült felvételen a Velencei-tó korszerűsített gárdonyi hajóállomása a bejárás napján, 2023. október 16-án. Több mint 285 millió forint kormányzati támogatásból megújult a Velencei-tó öt hajókikötője.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Nagy újdonság a Velencei-tónál

Tisztán hazai forrásból, több mint 285 millió forint kormányzati támogatásból megújult a Velencei-tó öt hajókikötője – mondta hétfőn Gárdonyban, a létesítményeket bejáró hajóúton a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Tessely Zoltán, aki egyben a Pannónia Szíve Programért és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos, emlékeztetett: egyes fejlesztésekre a Velencei-tavi partfal felújítására nyert uniós támogatást nem lehetett felhasználni, így például a közforgalmú hajókikötők megújítására.

„Szeretném megköszönni Magyarország kormányának, hogy megértette azt a problémát, hogy voltak olyan beruházási elemek, amik európai uniós forrásból nem voltak megvalósíthatók, és ezekhez biztosított forrásokat” – mondta a miniszterelnöki biztos. Megjegyezte, hogy például

a vendégmólók megújítására több mint 500 millió forintot biztosított a kormány.

Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, a Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács (VVVTFT) vezetője elmondta, hogy a Velencei-tavi közforgalmú hajóállomások Agárd, Gárdony, Pákozd, Velence, Sukoró korszerűsítésére magában foglalja a kikötők hajózásra alkalmassá tételét, valamint a közvilágítás korszerűsítését, illetve elektromos hajótöltők és egyéb szükséges parti létesítmények elhelyezését a kikötőkben.

Hozzátette, hogy az öt kikötő – a sukorói kivételével – már megkapta a használatbavételi engedélyt. A sukorói kikötő engedélye ezért várat még magára, mert egy másik projekt finanszírozásából építik meg az engedélyhez szükséges vizesblokkokat – tette hozzá VVVTFT vezetője.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×