eur:
388.54
usd:
360.68
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: MVM

Fontos leállást jelentett be az MVM

Négy és fél órán át nem lesz elérhető az MVM online ügyfélszolgálata vasárnap este.

Tervezett rendszerkarbantartás miatt 2023. október 8-án (vasárnap) 18:30 és 23:00 óra között online ügyintézési felületünk nem elérhető – olvasható a gázszolgáltató honlapján.

Ahogy arról kedden elsőként beszámoltunk a kormány október 1-től egységesítette a gáz MJ-ban elszámolt árát, ami a gyakorlatban árcsökkentést jelent.

Az árváltozás miatt október 1-e és október 6-a között újra lehet diktálni, de erről nem készül számla – tájékoztattak. Ezt az Infostartnak pár órával korábban az ügyfélszolgálaton is megerősítették, amikor érdeklődtünk a Magyar Közlönyben megjelent rendeletről.

Ahogy írtuk a fogyasztók jelentős részénél (összesen 2,5 millió helyen van gáz) ez pár száz forint megtakarítást jelent az rezsicsökkentés felső határának közelében, de van olyan hely is (TIGÁZ), ahol ez elérheti a 8000 forintot is éves szinten.

Legkisebb rezsi

Közben a rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos arra emlékeztetett, hogy a rezsicsökkentésnek köszönhetően továbbra is a magyarok kapják Európa legolcsóbb háztartási energiáját.

Németh Szilárd a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) szeptember 30-ával zárult adatsorát közzétéve – ami az európai fővárosok lakossági villamosenergia- és földgázátlagárait jeleníti meg euróban – kiemelte: az átlagfogyasztás mértékéig minden magyar háztartás havonta 181 ezer forintot spórolt meg”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×