eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Hospital with corridor and bed without persons in landscape format
Nyitókép: upixa/Getty Images

Magánklinikája miatt vették elő az orosházi kórház vezetőjét

Az Országos Kórházi Főigazgatóság soron kívüli vizsgálatot indított.

Duray Gergő belgyógyász, diabetológus, az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet vezetője a napokban magánklinikát nyitott nem messze a városi kórháztól – írja a 24.hu. A lapnak nyilatkozó, névtelenséget kérő szakértő szerint az, hogy ma Magyarországon egy kórházigazgató magánklinikát alapít és tulajdonol, bár etikai kérdéseket felvet, nem ütközik jogszabályba.

Az viszont kérdéses, hogy a saját magánklinikáján rendelhet-e, mint ahogy az is, hogy az általa igazgatott kórházból orvosokat vehet-e fel – olvasható. Minden jel szerint azonban az utóbbi is szabályszerű, ugyanis az OrosKlinik orvosainak egy része az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben is dolgozik. A szakértő szerint

az, hogy a kórház és rendelőintézet orvosai a magánklinikán is rendeljenek, engedélyköteles, az engedélyt pedig maga az intézményvezető, Duray Gergő adhatja meg.

A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy az nem ütközik jogszabályba, ha egy orvos a közellátás keretei között megvizsgálja a betegét, majd felajánlja neki a saját magánrendelésének a lehetőségét. Visszafelé viszont ez már nem szabályszerű, azaz a magánrendeléséről nem viheti át és gyógyíthatja tovább a betegét az állami ellátásban.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a portál kérdéseire válaszolva azt a tájékoztatást adta, hogy a magánklinika nyitásáról „az érintett intézményvezetőtől nem érkezett bejelentés sem a fenntartó, sem a vármegyei irányító intézmény felé”. Hangsúlyozták tovább, hogy az OKFŐ amint tudomást szerzett a kórház vezetőjének tulajdonosi érintettségéről,

az eset kapcsán – etikai és jogi szempontokat egyaránt figyelembe véve – soron kívüli vizsgálatot rendelt el.

Az orosházi kórház és rendelőintézetben jelenleg egyébként számos orvost, például szemészt, sebészt, neurológust, sürgősségi orvost, aneszteziológust, belgyógyászt, kardiológust és radiológust is keresnek – jegyzi meg a lap mások mellett.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×