eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Hospital with corridor and bed without persons in landscape format
Nyitókép: upixa/Getty Images

Magánklinikája miatt vették elő az orosházi kórház vezetőjét

Az Országos Kórházi Főigazgatóság soron kívüli vizsgálatot indított.

Duray Gergő belgyógyász, diabetológus, az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet vezetője a napokban magánklinikát nyitott nem messze a városi kórháztól – írja a 24.hu. A lapnak nyilatkozó, névtelenséget kérő szakértő szerint az, hogy ma Magyarországon egy kórházigazgató magánklinikát alapít és tulajdonol, bár etikai kérdéseket felvet, nem ütközik jogszabályba.

Az viszont kérdéses, hogy a saját magánklinikáján rendelhet-e, mint ahogy az is, hogy az általa igazgatott kórházból orvosokat vehet-e fel – olvasható. Minden jel szerint azonban az utóbbi is szabályszerű, ugyanis az OrosKlinik orvosainak egy része az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben is dolgozik. A szakértő szerint

az, hogy a kórház és rendelőintézet orvosai a magánklinikán is rendeljenek, engedélyköteles, az engedélyt pedig maga az intézményvezető, Duray Gergő adhatja meg.

A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy az nem ütközik jogszabályba, ha egy orvos a közellátás keretei között megvizsgálja a betegét, majd felajánlja neki a saját magánrendelésének a lehetőségét. Visszafelé viszont ez már nem szabályszerű, azaz a magánrendeléséről nem viheti át és gyógyíthatja tovább a betegét az állami ellátásban.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a portál kérdéseire válaszolva azt a tájékoztatást adta, hogy a magánklinika nyitásáról „az érintett intézményvezetőtől nem érkezett bejelentés sem a fenntartó, sem a vármegyei irányító intézmény felé”. Hangsúlyozták tovább, hogy az OKFŐ amint tudomást szerzett a kórház vezetőjének tulajdonosi érintettségéről,

az eset kapcsán – etikai és jogi szempontokat egyaránt figyelembe véve – soron kívüli vizsgálatot rendelt el.

Az orosházi kórház és rendelőintézetben jelenleg egyébként számos orvost, például szemészt, sebészt, neurológust, sürgősségi orvost, aneszteziológust, belgyógyászt, kardiológust és radiológust is keresnek – jegyzi meg a lap mások mellett.

Címlapról ajánljuk
Sokk vagy kínos baki: tényleg több száz milliót kerestek a „Hamászhoz köthető alkuszok?”

Sokk vagy kínos baki: tényleg több száz milliót kerestek a „Hamászhoz köthető alkuszok?”

A napokban röppent fel a hír, hogy az október 7-i, Izrael elleni brutális terrortámadások előtt „furcsa” aktivitás folyt a Tel Aviv-i tőzsdén. Két amerikai jogászprofesszor tanulmányában arra jutott, hogy bennfentes traderek előre tudhattak a támadásról és ennek alapján kötöttek nyerő fogadásokat. Mások szerint viszont a kutatók felsültek.

Elfogadta a nemzeti kisebbségek jogairól szóló új törvényt az ukrán parlament

Elfogadta az ukrán parlament péntek éjjel a nemzeti kisebbségek jogairól szóló új törvényt, amely az ukrán kormányzat szerint figyelembe veszi az Európa Tanács és szerveinek szakértői véleményét és az orosz ajkúak kivételével számos területen visszaállítja a kisebbségek korábbi jogait.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Zelenszkij finoman üzent a magyar kormánynak

Zelenszkij finoman üzent a magyar kormánynak

Volodimir Zelenszkij ukrán azonnal aláírta azt a két, a parlament által pénteken elfogadott jogszabályt, amelyek orvosolják többek között a kárpátaljai kisebbség védelmében, valamint a magyar kormány és az EU által megfogalmazott korrupciós aggályokat is. Zelenszkij szerint így készen állnak az uniós csatlakozásra, teljesítették az elvárásokat. Orbán Viktor magyar miniszterelnöknek is üzent ezzel finoman, aki a csatlakozási tárgyalások megvétózását lengette be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×