eur:
382
usd:
354.17
bux:
58424.86
2023. december 8. péntek Mária
Nyitókép: Pixabay

Napokig nem tűnt fel senkinek, hogy meghalt az idősotthon egyik lakója

Elhunyt egy 94 éves férfi a hódmezővásárhelyi nyugdíjas lakóparkban, aki csak három nappal a halála után találták meg. Az ügyben most belső vizsgálatot is indítottak.

Az eset nagy felháborodást keltett, mivel a lakóparkban élők komoly összegeket fizetnek azért, hogy nyugalomban, biztonságban tölthessék életük utolsó szakaszát. Az ügyben belső vizsgálatot indítottak.

„Valóban elhunyt a nyugdíjas lakóparkban egy idős férfi, amelyről csak utólag szerzett tudomást a személyzet. A lakóparkban 24 órás nővérfelügyelet áll rendelkezésre, ezen felül minden bent lakó számára – aki igényelte – már több, mint egy éve biztosított az üzemeltető segélyhívó készüléket, amelynek havi díját egy éven keresztül az üzemeltető fizette. Természetesen indítottunk az ügyben belső vizsgálatot, amely jelenleg is folyamatban van” – közölte a Délmagyarral az üzemeltető Hódmezővásárhelyi Működtető- és Szolgáltató Zrt. (HMSZ Zrt.) vezérigazgatója, Katona Antal.

Márki-Zay Péter az üggyel kapcsolatban kedd est jelentkezett egy videóban Facebook-oldalán, amiben arról beszélt, hogy

a 20 évvel ezelőtti szabályok a hibásak a sajnálatos halálesetért.

„Kivizsgáltuk, hogy mi történt és ez hogyan lehetséges. Azt találtuk, hogy a 20 éve működő lakóparkban eddig semmilyen automatizmus nem működött arra, hogy mindennap ellenőrizzék az ottlakók állapotát, hogylétét. A nyugdíjas lakópark egyébként nem idősek otthona, nem egészségügyi intézmény, egy zárt lakóközösség, ahol magukat ellátni képes idősek és akár fiatal nyugdíjasok lakhatnak, akik nem rendszeres gondozásra szoruló emberek” – fogalmazott a polgármester.

A „Totális fejetlenség a Nyugdíjas Lakóparkban” című, szerdán kiadott közleményében a hódmezővásárhelyi Fidesz arról ír, hogy Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere semmit nem tett a történtekkel kapcsolatban. Megjegyzik azt is, hogy

ha „a bukott polgármester a városával foglalkozna, és nem országos pártpolitikai ügyekkel, akkor talán az ilyen esetek is elkerülhetőek lennének”.

Az ügy miatt most három intézkedés is történik: a nyugdíjas lakóparknak 2023. szeptember 15-tól új vezetője lesz, aztán – az elmúlt húsz év gyakorlatától eltérően – a lakópark munkatársai minden nap felveszik a kapcsolatot a lakókkal, emellett újraindítják a 2022-es segélyhívó programot.

A lap arról is beszámolt, hogy az elmúlt egy hétben nem a 94 éves férfi esete volt az egyetlen. Pár napja egy 81 éves férfi is meghalt, akire órákkal a halála után a privát gondozói találtak rá, nem pedig a lakópark dolgozói.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
A saját lábára állna Kijev, kudarcot vallott az oroszok hibrid háborúja – Ukrajnai háborús híreink pénteken

A saját lábára állna Kijev, kudarcot vallott az oroszok hibrid háborúja – Ukrajnai háborús híreink pénteken

Ukrajna két amerikai vállalattal állapodott meg a számára létfontosságú 155 milliméteres tüzérségi lövedékek közös gyártásában – közölte csütörtökön Olekszandr Kamisin stratégiai iparágakért felelős ukrán miniszter. Oroszország szervezetten szállított közel-keleti és észak-afrikai migránsokat a finn határhoz, hogy ezzel a hibrid háborús taktikával próbálja meg destabilizálni a NATO-országot. Úgy tűnik azonban, a terv kudarcot vallott, a bevándorlók Oroszországban maradtak, ezért most a haderőbe akarják felvenni őket – írja az amerikai Institute for the Study of War (ISW) háborús elemzőintézet szerdai jelentése a BBC orosz szolgálata nyomán.  Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×