eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Budapest Airport

Óriási tömeg lepte el a Liszt Ferenc repülőtér kifutóját – képek

Szeptember 2-án, szombaton rendezték meg a Budapest Airport jótékonysági futóversenyét, a Runway Runt, amin idén 1060 futó állt rajthoz. Az immár tizenegy éves sportesemény a tavalyi nagy sikerre való tekintettel ismét a lemenő nap fényénél zajlott, és a hagyományokhoz híven idén is nemes célt szolgált; a Budapest Airport a nevezési díjakból befolyt teljes összeget a sérült és fogyatékkal élő emberek sportolását segítő SUHANJ! Alapítvány, valamint a beteg gyermekek gyógyulását támogató Ments Életet Közhasznú Alapítvány támogatására fordítja – közölte a társaság.

Alapos bemelegítést követően az első versenyzők 17:00 órakor vághattak neki a választott távnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér lezárt I. futópályáján. Az egyedi helyszínt idén egy különleges vendég is gazdagította: a futók a Légiközlekedési Kulturális Központ (LKK) kezelésében álló, korábban a Malév flottájában repülő Tu-154-es mellett elhaladva teljesíthették a távot. Az ikonikus légijármű szeptember 5-én – az LKK gondozásának köszönhetően immár régi pompájában – ünnepli 50. születésnapját – olvasható a Budapest Airport Infostartnak is megküldött közleményében.

Budapest Airport
Budapest Airport

Mint írják, a Runway Run hagyományosan a légiközlekedési iparág összefogását jelképező jótékonysági rendezvény, de évről évre közösségi média játék útján – nevezési díj fejében – civilek is képviseltetik magukat.

Az idei versenyen regisztrált magas létszám jól mutatja, hogy a repülőtér világa, a naplementében megrendezett futás páratlan hangulata és a jó cél milyen sokakat motivál a részvételre:

összesen 1060 indulót regisztrálhattak a szervezők.

A nagy létszámnak megfelelően idén még több, több mint 200 db hivatalos Runway Run póló talált gazdára, amik árából szintén teljes egészében a támogatott alapítványok részesülnek – teszik hozzá.

A 11. Runway Runon a felnőtt és gyerek távok, valamint a csapatok számára fenntartott mezőny mellett Örömfutás névre keresztelt kategóriát is indított a Budapest Airport, amelyben a 14 éves vagy annál fiatalabb gyerekek önállóan, vagy szülők kíséretében állhattak rajthoz.

Az egyes kategóriák leggyorsabb sportolói az eredményhirdetésen a Ments Életet Alapítvány kiemelt támogatóitól; Wladár Sándor, Darnyi Tamás és Risztov Éva olimpiai bajnok úszóktól, valamint Márton Richárd Európa-bajnok úszótól vehették át a díjakat.

Budapest Airport
Budapest Airport

Az Örömfutás célja a sportolás élményének elsajátítása és közös átélése, így ebben a kategóriában nyertest nem hirdettek. A jótékony célra fordított támogatások összegéről a Budapest Airport a későbbiekben részletes tájékoztatást nyújt – zárul a közlemény.

Budapest Airport
Budapest Airport
Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×