eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Budapest Airport

Megvan, mikor jön a nagy könnyítés Ferihegyen

Több európai reptéren is elkezdték már megszüntetni a repülőkre felvihető folyadékokra vonatkozó korlátozást. A Budapest Airport most azt ígéri, hogy a legújabb CT-berendezésekkel az egyes terminálon fogják enyhíteni majd először a jelenlegi folyadékkorlátozást.

A közelmúltban többek között a Milánó-Linatei repülőtér, a Róma-Fiumicino nemzetközi repülőtér és a London-City repülőtér is bejelentette, hogy feloldják a fedélzetre felvitt csomagokban lévő folyadékra eddig vonatkozó szigorú korlátozásokat. Ugyanakkor 2023 végén, illetve 2024 elején hasonló lépést tervez a Madrid-Barajasi repülőtér is.

Hamarosan pedig a ferihegyi Budapest Airport, azaz a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasai is megszabadulhatnak ettől az előírástól. A Budapest Airport által a 24.hu kérdésére adott válaszból ugyanis az derült ki, hogy már Ferihegyen is megkezdődött a folyadékkorlátozás felszámolása.

A BA közölte: a jelenleg használatos, a kézipoggyászokat átvilágító röntgenberendezések egyelőre nem teljesítik azokat a követelményeket, amelyek lehetővé tennék a nagyobb mennyiségű folyadék fedélzetre történő felvitelét. Ám a reptérüzemeltető korábban már tesztelt erre a technológiára alkalmas CT-berendezéseket, és használatukat az egyes terminál megnyitásával tervezi bevezetni.

A társaság még februárban azt írta, hogy a duplájára növelt és felújított egyes terminálnak legkésőbb 2025 nyarán meg kell nyitnia ahhoz, hogy a növekvő utasforgalom kezelését a megszokott magas minőségű szolgáltatásokkal ki tudja elégíteni a vállalat.

Ez alapján

Ferihegyen, akár már két év múlva, nagyobb mennyiségű folyadékkal is fel lehet majd szállni a gépekre, amennyiben azok az egyes terminálról indulnak.

Ezzel párhuzamosan a repülőtér-üzemeltető dolgozik az új technológia kettes terminálon történő bevezetésének szakmai tanulmányán is, amelynek eredményéről a későbbiekre ígértek tájékoztatást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×