eur:
378.63
usd:
348.02
bux:
58010.99
2023. december 3. vasárnap Ferenc, Olívia
2023 calendar and newspapers on desk
Nyitókép: GettyImages/Isabel Pavia

Ha maradt 8 nap szabadsága, az ősszel a dupláját éri majd

Az idei esztendőben már csak egy négynapos és két háromnapos hosszú hétvége lesz, de a fennmaradó szabadságnapokkal érdemes előrelátóan tervezgetni, ugyanis ügyesen kalkulálva akár sokáig tartó pihenőidőszak is kialakítható ősszel vagy az év végén is.

Közeleg az ősz, szeptember 1-jén kezdődik az iskola és a legtöbb magyar család már túl van a nyaraláson. Nehéz lesz visszazökkenni a szürke hétköznapokba és ilyenkor sokan már azon gondolkodnak a naptárt lapozgatva, mikor lesz lehetőség megint arra, hogy hosszabb ideig lazíthassanak.

Nos, idén október 21-e, szombat és 23-a, hétfő között, valamint december 30-a, szombat és 2024. január 1-je, hétfő között lesz háromnapos hosszú hétvége. Négynapos hosszú hétvégéből már csak egy maradt, december 23-a, szombat és december 26-a, kedd között. Érdemes még megjegyezni, hogy mindenszentek, november 1-je egy szerdai napra esik majd.

Tavaly csak hat munkanapra eső munkaszüneti nap volt, ezzel szemben idén kilenc lesz összesen.

Ha hosszabb ideig szeretne vakációzni, kirándulni vagy esetleg külföldre utazna még az ősszel és ennek fényében venne ki szabadságot, érdemes az október végétől november elejéig tartó időszakot megcélozni.

Négy-négy napnyi szabadsággal tervezve ugyanis október 21-től november 6-ig lehetne pihenni, ami összesen 16 szabadnapot jelentene.

A másik hasonló lehetőség majd csak karácsonykor adódhat, hiszen december 25-26-a, hétfőre és keddre esik, ezért célszerű kivenni szabadságot december 27-28-29-re, hiszen

három nap szabadsággal egyszerre tíz napot maradhatunk otthon december 23-tól 2024. január 1-jéig.

Mindehhez persze munkahelyi hozzájárulás is szükséges, hiszen a munkaadók rendelkeznek a szabadságunk nagyobbik felével.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.04. hétfő, 18:00
Nagy Márton
gazdaságfejlesztési miniszter
Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Itt vannak azok az autók, amiket az igazán gazdagok vesznek Magyarországon

Pénteken érkeztek a friss magyarországi autóértékesítési statisztikák, akkor megnéztük, hogy mi mozgatja a teljes piacot, mi áll amögött, hogy az EU-ban egyedül a magyar piacon adnak el kevesebb autót idén, mint tavaly. Abban a cikkben a Skoda Octavia, a Suzuki Vitara, a Dacia Duster vagy az MG ZS volt a nagy sztár, most azt néztük meg, hogy a prémium és luxusautó szegmensben, a Porschénél, a Ferrarinál vagy a Rolls-Royce-nál hogy alakulnak az eladások.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×