eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Masked robber with gun aiming into camera. Man in hood threatens with firearm. Weapon in persons hands. Murderer or armed thief. Criminal with pistol.
Nyitókép: Savusia Konstantin/Getty Images

Két méterről lőtt arcon gumilövedékes pisztollyal egy embert egy ácsi szórakozóhelyen

A Komáromi Járásbíróság május 22-én tárgyalja annak a férfinak az ügyét, aki engedéllyel tartott gáz-riasztó fegyverével ment bulizni, majd belekötött egy társaságba és arcon lőtte egyik tagját.

A vádirat szerint a vádlott 2022. november 12-én egy ácsi szórakozóhelyre indult, ahová magával vitte az engedéllyel tartott gáz-riasztópisztolyát is. A sértett is ott volt az ismerőseivel, hajnalban kimentek a szórakozóhely elé dohányozni - írja a Kemma.hu.

Az ekkor már részeg vádlott odament az általa nem ismert, az utcán beszélgető sértetthez és társaihoz, majd minden előzmény nélkül belekötött a sértettel lévő egyik személybe, trágár szavakkal szidalmazta és megveréssel fenyegette őt.

A sértett az ismerősének védelmére kelt és szólt a kötekedőnek, hogy fejezze be, amit csinál. A vádlott ekkor arcon ütötte őt, majd néhány lépést hátrált, és

a ruházatából elővette a gumilövedéket is kibocsátó gáz-riasztópisztolyát, azzal megcélozta a tőle mintegy 2 méter távolságra álló sértett fejét és négy lövést adott le.

A fegyverből kibocsátott gumilövedékek közül legalább kettő a sértett arcát találta el, melynek következtében a férfi 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett. A bántalmazás azonban súlyosabb sérülés, maradandó látáskárosodás okozására is alkalmas volt.

A tárgyaláson a bizonyítási eljárás tanúk meghallgatásával folytatódik.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×