eur:
394.59
usd:
367.9
bux:
70332.35
2024. június 25. kedd Vilmos
Nyitókép: MTI/EPA/Ronald Wittek

Rálőttek a gólyára, keresik a tettest

Feljelentést tettek állatkínzás és természetkárosítás miatt.

Meglőttek egy gólyát Hajdúnánáson, összefogott a Hortobágyi Madárkórház és a helyi önkormányzat, hogy a lakosok segítségével megtalálják, ki bántotta a védett madarat. Másfél hete került be a gólya a madármentő állomásra. A szárnyát érte találat, meg kellett műteni. A Madárkórház állatorvosa szerint állatkínzás és természetkárosítás történt, ezért a Nemzeti Parkkal feljelentést tettek - írja az RTL.

A hajdúnánási zsákutcában az egyik lakó vette észre a furcsa szárnytartású madarat. Beterelte az udvarára, és hívta az állatmentőket.

A madárnak két csontja tört el, ezért fémszálakat ültettek be, így jól forr össze a sérülése. Megmentői azt hitték,hogy áramütés miatt törte össze magát, de később kiderült, hogy a védett madarat meglőtték: a szárnyából ugyanis egy lövedéket szedtek ki.

A helyi önkormányzat is segít a madármentőknek: azt kérik, hogy akinek bármi információja van a történtekről, jelentkezzen.

A címlapkép illusztráció

Címlapról ajánljuk
Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
Ráborítják az asztalt az EU-ban a magyar kormányra, hatástalanítják a vétófegyvert

Ráborítják az asztalt az EU-ban a magyar kormányra, hatástalanítják a vétófegyvert

Az európai kormányok azt vizsgálják, hogyan lehetne megvédeni az uniós határozatokat attól, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyre gyakrabban éljen vétójogával, mivel Magyarország július 1-jén átveszi a soros elnökséget. Magyarország rekordszámú, konszenzusos kül- és biztonságpolitikai kérdést blokkolt vagy késleltetett az elmúlt években. Most több jogi kiskaput kihasználva semlegesítenek a magyar vétókat – írja a Financial Times.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×