eur:
395
usd:
368.35
bux:
70237.8
2024. június 25. kedd Vilmos
Nyitókép: Pixabay

Potyognak a majmok a fákról a hőhullámtól Mexikóban

A helyenként 45 fokot is meghaladó hőségtől a bőgőmajmok hőgutát kapnak, és ájultan zuhannak a mélybe, tömegesen pusztulnak.

Tabasco és Chiapas mexikói tagállamok területén környezetvédők szerint már 78 majom múlt ki - írja az Index.

A helyi polgári védelmi hatóság arról számolt be, hogy biológusokból és állatorvosokból szerveződött mentőcsapatok igyekeznek élelemmel, főleg gyümölcsökkel és vízzel ellátni a majmokat Tabascoban.

Andrés Manuel López Obrador elnök kijelentette:

"Gondoskodnunk kell az állatokról".

Az államfő a környezetvédelmi minisztérium közbenjárását kezdeményezi az ügyben.

A környezetvédők arra kérik a lakosságot, hogy ha tudnak, adományozzanak zöldséget, gyümölcsöt. Mint írják, a közösségi médiában több felvétel is kering arról, ahogy a kitikkadt majmok vízhez próbálnak jutni. Cunduacán településen a baseballpályán rendeztek be egy állatorvosi mentőállomást.

A bőgőmajmok életét a hőguta és kiszáradás mellett az erdőtüzek és természetes életterük pusztulása is fenyegeti, utóbbi pedig víz- és élelemhiányhoz vezetett – hívta fel a figyelmet a Cobius környezetvédelmi szervezet vezetője az Animal Político nevű hírportálnak nyilatkozva.

Címlapról ajánljuk
Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

Ferencz Orsolya: relatív űrhajóshiány van a világban

A kiválasztott magyar űrhajósok még itthon készülnek, de hamarosan az Egyesült Államokban folytatódik a kiképzésük, és a közelejövőben véglegesedik a kutatási programjuk is – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×