eur:
386.4
usd:
355.46
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Az atomfegyverek stratégiai csapdája. Resperger István, InfoRádió, Aréna

2024.05.09. 17:05
A műsor támogatója a HOLD - Nem csak vagyont, kockázatot is kezelünk, 1994 óta. https://hold.hu/

A második világháború lezárását jelentő május 9-ét ünneplő, az oroszok által a Győzelem napjának nevezett hagyományos katonai parádé 2024-es felvonulásából lehet-e következtetni a hadsereg állapotára?
Mennyit fejlődött a háború két éve alatt az orosz haditechnika és katonai gondolkodás? Milyen új eszközöket fejlesztettek a háborúzó felek? Milyen következtetéseket vontak le a hagyományos katonai erők alkalmazhatóságáról?
Mi a jelenlegi hadi helyzet Ukrajnában? Mi a felek hadszíntéri és stratégiai célja? Milyen következményekkel járt a parancsnokváltás az ukrán hadseregben? Milyen a szembenálló csapatok morálja? Milyen erőkkel és tartalékokkal rendelkeznek?

Miért beszélnek egyes politikusok a nyugati katonák Ukrajnába küldéséről?​ Eszkalálódhat-e e a helyzet? Mit tervez a NATO? Hogyan terveznek az atomhatalmak a rendelkezésükre álló atomfegyverekkel?
Mi Izrael katonai célja a gázai övezet megszállása után?

Resperger István ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában 2024.05.09-én. Podcast.

×
×
×