eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Unsplash.com

Ráérzett a NAV, melyik szervizben kell szaglászni

Hamis autódiagnosztikai eszközöket és szoftvereket foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy Zala vármegyei autószervizben – közölte a hatóság hétfőn.

Azt írták, a pénzügyőrök rendszeresen ellenőrzik, hogy az autószervizek jogtiszta szoftverekkel dolgoznak-e, egy ilyen jellegű kontrollba bukott bele egy Zala vármegyei autószerviz is.

A szervizt a NAV együtt ellenőrizte a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesülete (JAF) munkatársaival. Több olyan laptopot találtak, amikre illegális szoftvereket telepítettek, valamint a műhelyből ismeretlen eredetű autódiagnosztikai eszközök is előkerültek – ismertették.

A cég tulajdonosa a szoftverek jogosulatlan használatával, a hamis eszközökkel és árukkal több mint húszmillió forint vagyoni hátrányt okozott a jogtulajdonosoknak.

A pénzügyőrök az illegális termékeket lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt eljárást indítottak.

A NAV hangsúlyozta: aki kétes eredetű helyről vásárol, az nem csupán önmagát veszélyezteti, hanem másokat is bajba sodorhat. A hamisított autódiagnosztikai eszközök használata – ellenőrizetlen pontosságuk, esetleges értéktorzításuk miatt – a járműveknél téves beállításokhoz vezethet, így alkalmazásuk közvetve a közlekedésbiztonságra is fokozott kockázatot jelenthet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×