eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Fesztiválozók a 28. Sziget fesztiválon a nyitónapon az óbudai Hajógyári-szigeten 2022. augusztus 10-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

A pincék után a Sziget Fesztiválra veti tekintetét a hatóság

Az egri Szépasszonyvölgyben és a Balaton partján is ellenőrizte a borokat és azok kimérését a Nemzeti Élelmiszerlánc-felügyeleti Hatóság. A szezonális akció azonban még nem ért véget.

Ahogy arról korábban az Infostart is beszámolt, az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság nyári szezonális ellenőrzéseinek sorában idén a balatoni „fröccsutcák” és a szépasszonyvölgyi „pince utcák” vizsgálatai is szerepeltek. Az akció során több mint 100 létesítményt, valamint azok alkoholos ital kínálatát ellenőrizték. Bár egy egri pince működését ideiglenesen fel kellett függeszteni, összességében megnyugtató tapasztalatokkal zárult a hatósági mustra.

Az ellenőrzésekből a Sziget Fesztivál, a Szedd magad! akciók, illetve a „street food”-ok sem fognak kimaradni – közölte érdeklődésünkre Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára, jelezve: a szezonális ellenőrzés-sorozat egészen augusztus végéig tart, amit követően teljes összefoglalóval fognak jelentkezni az eredményekről.

Elmondása szerint az ellenőrzöttek egyébként alapvetően megfogadják a hatóság tanácsait, már csak a saját érdekükben is, és abszolút nem ellenségként tekintenek már a Nébihre, sőt. Megjegyezte, a már szintén ellenőrzött strandbüfék idényjellegű működésük végett meglehetősen speciálisak, és például ezek újraindításában, a felvett idénymunkások élelmiszer-biztonsági kiképzésében a hatóság tud segíteni, ezáltal valóban megvan az együttműködés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×