eur:
390.15
usd:
365.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
European Union and Ukrainian flag pair on desk over defocused background. Horizontal composition with copy space and selective focus.
Nyitókép: MicroStockHub/Getty Images

Így vélekednek a magyarok a háború EU-s finanszírozásáról

A magyarok mintegy kétharmada (64 százalék) ellenzi a bizottság többletbefizetést követelő javaslatát, ami szerint az Európai Unió tagállamai a következő négy évben további ötvenmilliárd eurós segítséget nyújtanának. Mindössze 28 százalék tartja ezt elfogadhatónak – írta pénteki számában a Magyar Nemzet a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása alapján, amiben arra volt kíváncsi, hogy a magyarok egyetértenek-e a bizottság többletbefizetést követelő javaslatával.

Mint kiderült, a brüsszeli terv támogatóinak közel fele – a magyarok 13 százaléka – elutasítja Ukrajna segélyezését, amennyiben Magyarország emiatt nem jutna hozzá az uniós támogatásokhoz. A felmérésből kiderült, hogy a választók összesen háromnegyede (77 százalék) tehát nem tartaná jogosnak, ha az Európai Unió a hazánknak járó forrásokat fordítaná Ukrajna megsegítésére – számolt be a lap.

A baloldali szavazók 38 százaléka ért egyet a bizottság többletbefizetést követelő javaslatával, de több mint harmada (36 százaléka) egyértelműen elutasítja azt.

Amennyiben Ukrajna segélyezése a Magyarországnak járó források megvonásával járna, a baloldali szavazók ötven százaléka is ellenzi

– tudatta a Nézőpont Intézet.

Jelezték, hogy az Ukrajna anyagi támogatásával szembeni kritika nem jelenti azt, hogy a magyarok Ukrajna-ellenesek lennének, miután a választók 88 százaléka egyetértett azzal, hogy keleti szomszédunknak azonnali tűzszünetre volna szüksége (három százalékuk a háború folytatásának a pártján állt), amellyel véget érhetne a több mint kétszázezer áldozatot követelő értelmetlen öldöklés – írta a Magyar Nemzet.

A lap szerint a Nézőpont Intézet emlékeztetett, hogy az Európai Unió eddig 77 milliárd euró értékű támogatást bocsátott Ukrajna rendelkezésére a háború kezdete óta, s ezt most az Európai Bizottság további ötvenmilliárd euróval bővítené a következő négy évben, amit pedig a huszonhét tagállamnak kellene befizetnie a közös költségvetésbe.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×