eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Airbus H145 M típusú helikopter a Magyar Honvédség Breakthrough 2021 elnevezésű dinamikus bemutatóján a Veszprém megyei Hajmáskér mellett található Központi Gyakorló- és Lőtéren 2021. szeptember 29-én.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Kiderült, mikor hozzák haza a Horvátországban elhunyt magyar katonákat

Szolnokon a honvédelmi miniszter és a vezérkari főnök fogadja a földi amradványokat szállító repülőt.

A Honvédelmi Minisztérium közlése szerint kedden 13 órakor Szolnokon a Magyar Honvédség Kiss József 86. Helikopterdandár bázisán kerül sor a kiképzés közben, Horvátországban életüket vesztett katonák katonai tiszteletadással történő fogadására.

Az eseményen jelen lesz Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere és Böröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnöke.

Mint ismert, szerda délben a földbe csapódott a Magyar Honvédség Airbus H145-ös helikoptere, amikor légi kiképzési feladatot teljesített a horvát légtérben. A fedélzeten három magyar katona tartózkodott – két halálos áldozatot azonnal megtaláltak a mentőegységek, a harmadikat csak egy nappal később.

Ahogy arról elsőként beszámoltunk, hétfőn lezárult a harci jármű roncsainak begyűjtése a katasztrófa helyszínén. Mario Banozic horvát védelmi miniszter a közléssel egy időben jelezte, hogy az áldozatok még Horvátországban vannak, de hamarosan Magyarországra szállítják.

A baleset vizsgálata még folyik, a honvédelmi miniszter pedig annak lezárása utánra ígérte, hogy a helikopter lezuhanásának az okait nyilvánosságra hozzák.

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×