eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Diákok fotózkodnak az Országos Diákparlament záró napján tartott sajtótájékoztató után Székesfehérváron 2023. március 26-án.
Nyitókép: Bodnár Boglárka

Ajánlatcunami a diákok részéről a kormánynak

Háromnapos tanácskozás után az Országos Diákparlament 58 pontos ajánlást fogalmazott meg az oktatási kormányzatnak - mondta el a rendezvényt lezáró plenáris ülés utáni sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára vasárnap Székesfehérváron.

Maruzsa Zoltán hozzátette, a háromévente ülésező testület 2020-ban 45 pontot fogalmazott meg, ezeknek csaknem a felét megvalósították. A közös munka során kéthavonta találkoztak a delegáltakkal.

Magyarországon adott a rendje annak, hogy a diákok szava hogyan jut el az oktatáspolitikához. Az ország minden részéből érkezett 120 képviselő által összeállított javaslatcsomag kijelöli az Országos Diáktanáccsal folytatandó tárgyalások menetrendjét - mondta a politikus.

Maruzsa Zoltán szólt arról is, hogy a sajtóban megjelent hírek szerint egy kisebb csoport arra készült, hogy a hogy a rendezvényt megzavarja, de ilyen nem történt.

Székesfehérvár, 2023. március 26.
Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Csomor Boldizsár, az Országos Diáktanács tagja, Győr-Moson-Sopron vármegyei diákküldött és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár (b-j) az Országos Diákparlament záró napján tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron 2023. március 26-án.
MTI/Bodnár Boglárka
Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Csomor Boldizsár, az Országos Diáktanács tagja, Győr-Moson-Sopron vármegyei diákküldött és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár (b-j) az Országos Diákparlament záró napján tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron 2023. március 26-án. MTI/Bodnár Boglárka

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×