eur:
368.86
usd:
342.44
bux:
49237.95
2023. június 8. csütörtök Medárd
Diákok fotózkodnak az Országos Diákparlament záró napján tartott sajtótájékoztató után Székesfehérváron 2023. március 26-án.
Nyitókép: Bodnár Boglárka

Ajánlatcunami a diákok részéről a kormánynak

Háromnapos tanácskozás után az Országos Diákparlament 58 pontos ajánlást fogalmazott meg az oktatási kormányzatnak - mondta el a rendezvényt lezáró plenáris ülés utáni sajtótájékoztatón a Belügyminisztérium köznevelésért felelős államtitkára vasárnap Székesfehérváron.

Maruzsa Zoltán hozzátette, a háromévente ülésező testület 2020-ban 45 pontot fogalmazott meg, ezeknek csaknem a felét megvalósították. A közös munka során kéthavonta találkoztak a delegáltakkal.

Magyarországon adott a rendje annak, hogy a diákok szava hogyan jut el az oktatáspolitikához. Az ország minden részéből érkezett 120 képviselő által összeállított javaslatcsomag kijelöli az Országos Diáktanáccsal folytatandó tárgyalások menetrendjét - mondta a politikus.

Maruzsa Zoltán szólt arról is, hogy a sajtóban megjelent hírek szerint egy kisebb csoport arra készült, hogy a hogy a rendezvényt megzavarja, de ilyen nem történt.

Székesfehérvár, 2023. március 26.
Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Csomor Boldizsár, az Országos Diáktanács tagja, Győr-Moson-Sopron vármegyei diákküldött és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár (b-j) az Országos Diákparlament záró napján tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron 2023. március 26-án.
MTI/Bodnár Boglárka
Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, Csomor Boldizsár, az Országos Diáktanács tagja, Győr-Moson-Sopron vármegyei diákküldött és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár (b-j) az Országos Diákparlament záró napján tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron 2023. március 26-án. MTI/Bodnár Boglárka

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×