eur:
395.73
usd:
367.09
bux:
65150.05
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
The car mechanic is changing the tire.
Nyitókép: Worayuth Kamonsuwan/Getty Images

Újabb drasztikus áremelés vár a magyar autósokra

Már azokra, akik cserélgetik a téli és a nyári gumit.

Bár a forint erősödésével összefüggésben mérséklődni vagy megtorpanni látszik a termékek drágulása, a gumiszervizek mégis kénytelenek árat emelni, miután kézhez kapták a téli működés megnövekedett rezsiszámláit – írja az Index.

Átlagosan ötből négy gumiszerviz biztosan megemelte a szolgáltatási árait a téli szezonban – derült ki az országos felmérésből, amit az Abroncs Kereskedőház (AKH) a tavaszi gumicsereszezon közeledtével készített. A megkérdezett több száz független szervizek közül

  • 17 százalék tartotta fenn a korábbi díjszabást
  • 45 százalék 5-10 százalékkal emelt,
  • 38 százaléknál 15 százalékos vagy afeletti drágulás történt.

A válaszadók 68 százaléka azt közölte, hogy az eddigi díjemelése nem vagy csak részben fedezte a megnövekedett kiadásait. Minden második megkérdezett szerint többet kellett volna emelnie a mai rezsiárak ismeretében, 18 százalék egyértelmű nemmel felelt arra a kérdésre, hogy elegendő volt-e a téli szezonban alkalmazott áremelés.

A többség megfontolja vagy biztosan tervezi a további áremelést a 2023-as tavaszi szezonra. Ennek mértéke a válaszadók 65 százalékánál 10 százalékos vagy annál magasabb emelést jelent.

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×