eur:
394.95
usd:
363.53
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára felszólal a Sargentini-jelentésre reagáló határozati javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 3-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

A főnyomozó megmondta, hogy mennyi pénzt tudtak bizonyítani a Völner-ügyben

Senkire nincsen kilövési engedély, nem teljesítenek politikai megrendeléseket, mondta Fürcht Pál Zsolt, a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője egy lapinterjúban.

Fürcht Pál Zsolt a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben beszélt a Völner-ügyről is. Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: "csak olyan személyek ellen tudunk fellépni, akikre van bizonyítékunk".

Arról is beszélt, hogy nincsenek „védett” személyek, bármilyen pozícióban lévő emberrel szemben – legyen szó akár politikusról is – eljárhatnak.

A konkrét ügyben

83 millió forintot tudtak bizonyítani.

Ennek kapcsán hozzátette: bizonyos bűncselekményeknél elindul egy úgynevezett kiterjesztett vagyonvisszaszerzési eljárás is, és ott megfordul a bizonyítás: a gyanúsítottnak kell bizonyítania, hogy az adott pénzt vagy értéktárgyat legális forrásból szerezte. Ez történik sok – köztük az ön által kérdezett – ügyben is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 19. 06:51
×
×
×
×