eur:
389.29
usd:
364.6
bux:
68052.53
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Szoptatás egyszerűen? Íme, egy kis segítség mindehhez! (x)

Azt talán már említeni sem kell, hogy a picik számára az anyatej a legjobb táplálék. Ezért mindenképp érdemes a természetes szoptatásnál maradni addig, amíg azt a kicsi kívánja. Viszont ahhoz, hogy ez számunkra és a kicsi számára is kényelmes legyen, érdemes alkalmazni pár olyan trükköt, ami jelentősen megkönnyítik a szoptatási időszakát.

Tejszaporító étkezés

A kisbabád mellett fontos, hogy te is egészséges maradj, és olyan tejet termeljen a szervezeted, amely a kicsinek megfelelő a szoptatás ideje alatt. A kicsi ugyanis azt kapja, amit megeszel, csak épp tej formájában. Ezért érdemes kicsit eltolni az étkezésünket a vegyszermentes és fehérjedúsabb ételek felé. Ezen túl az étrended tartalmazzon bőven egészséges zsírokat is. Az anyatej ugyanis főleg ebből a fehérjéből és zsírból épül fel. Ezért nem árt, ha sok zöldséget, gyümölcsöt, magvakat, húsokat és tejtermékeket fogyasztasz. Arra viszont ügyeljünk, hogy ezek ne feldolgozott ételek legyenek.

Az anyatejbe ugyanis mindenféle anyag ugyanúgy bekerül, ahogyan természetesen a vitaminok és az ásványi anyagok. Ezért ha lehet, kerüljük a chipseket és az olyan tartósított élelmiszereket, amelyek köztudottan egészségtelenek hosszú távon. Ezzel nem csak a kicsinek, de a saját szervezetünknek is hatalmas szívességet teszünk.

Mellszívók

A mellszívó egy igen hasznos eszköz, hiszen a segítségével azonnal „cumisüvegkészre” alakíthatjuk a tejünket. Ez pedig rendkívül nagy segítség – ha épp úton vagyunk a kicsivel, akkor csak elő kell venni a feltöltött cumisüveget, és megetetni belőle a csemeténket.

Az elektromos mellszívó pedig kíméletesen és kényelmesen segít kinyerni a tejet, amivel így egy rakat kellemetlenségtől megszabadulunk. Azoknak is jó választás, akiknek túl sok a tejük, hiszen az anyatej akár le is fagyasztható. Ezzel pedig jó előre gondoskodhatunk a kicsinyünk táplálásáról, hiszen mindig kéznél lesz számára legfontosabb eledele.

Anyatejtárolók

Az anyatejnek nem jó akármilyen tároló. Mindenképp olyan tartókat kell beszereznünk, amelyből nem oldódik ki semmilyen vegyi anyag, valamint higiénikusan tisztítható. A legjobb tehát, ha speciálisan erre kialakított anyatejtárolókat vásárolunk.

Az anyatej tárolása így gyerekjáték lesz, főleg az olyan nagy márkák termékeivel, mint például a Phillips Avent vagy a Lovi. Az anyatejtárolók ráadásul nem csak az anyatej tárolására lehetnek alkalmas. Mivel teljesen környezetbarát, minőségi termékekről beszélünk, ezért később akár bébiételt és más ételeket is tárolhatunk bennük.

Cumisüveg-melegítők

Felejtsük el a forró vízben való áztatást, hiszen ma már remek elektromos cumisüveg-melegítőket kaphatunk. Ezek az eszközök pontosan olyan hőmérsékletűre melegítik az anyatejet, amilyenre kell anélkül, hogy az túl hideg vagy forró lenne.

A sima forró vizes melegítéssel nem tudjuk a megfelelő hőmérsékletet eltalálni, ráadásul ez a módszer nem is tartja a megadott hőfokon a cumisüveget, ellenben az elektromos melegítőkkel. Egy ilyen innovatív szerkezet tehát mindenképp nagy segítséget jelent majd.

(x)

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 16:30
×
×
×
×