eur:
393.75
usd:
364.96
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Forrás: mavcsoport.hu

Most ingyen lehet a vonaton és a HÉV-en bringát vinni!

Ez a mobilitási héthez kapcsolódó kedvezmény.

Díjmentesen szállíthatók kerékpárok a vonatokon szeptember 17-22. között a mobilitási hét keretében - közölte a MÁV Zrt. szombat reggel az MTI-vel.

Azt írták, az ősz beköszöntével a kerékpárosoknak továbbra is ajánlott a legkedveltebb úti célok megközelítése vonattal, amihez "kiemelt kedvcsináló", hogy - a Technológiai és Ipari Minisztérium rendelete szerint - a MÁV-Start, a GYSEV és a MÁV-HÉV az Európai Mobilitási Héten díjmentes kerékpárszállítási lehetőséget biztosít utasainak az erre alkalmas hazai járatain.

A tájékoztatás szerint a díjmentes jegyek a pénztárakban, az automatákból és az online felületeken is megválthatók szombattól. A 20 colos kerékátmérő feletti kerékpárok szállítása esetén kell megvásárolni a díjmentes kerékpárjegyet. Ha a vonat kerékpárhely-foglalással vehető igénybe, a vonatra szóló kerékpár-helyjegyet továbbra is szükséges megvásárolni - ismertette a MÁV.

A vasúttársaság jelezte azt is, hogy a szeptember 17-22. közötti időszakra elővételben megváltott kerékpár-jegyeket az utas kérésére kezelési költség levonása nélkül visszatérítik a MÁV-Start ügyfélszolgálatán keresztül.

"A díjmentes kerékpárjegy megváltása kötelező, így aki szeptember 17. és 21. között a kerékpárját szállítja, de nem rendelkezik díjmentes kerékpárjeggyel, menetjegy függvénye szerinti pótdíjjal (ha van menetjegye 500 forintos, ha nincs menetjegye sem, 2600 forintos áron) tud a fedélzeten menetjegyet venni" - tudatták.

A MÁV közleménye szerint 2022 első nyolc hónapjában mintegy 785 ezer kerékpárjegyet és bérletet vásároltak a vonattal utazó biciklisták, a jegyek 43 százalékát már online felületen, azaz a MÁV applikáción vagy a megújult Elvirán keresztül váltották. Ez az elmúlt évek legjobb eredménye: 2019-ben 435 ezer, 2020-ban 491 ezer, tavaly pedig 631 ezer volt az eladott kerékpárjegyek vagy bérletek száma a januártól augusztusig tartó időszakban - írták.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×