eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A nádtól megtisztított (b) és a náddal benőtt terület a Kilenclyukú híd közelében Hortobágyon 2022. szeptember 16-án. A híd környékén lévő folyómedret százhúsz méter hosszú szakaszon kotorják ki. Legutóbb 50 éve volt ilyen jellegű munka, azóta a nád annyira benőtte a Hortobágy folyó mindkét partját, hogy a víz már csak a híd középső nyílásain folyt át. A 25 millió forintból megvalósuló munka után már úgy láthatjuk a jövőre 190 éves hidat, hogy nem takarja egyik nyílását sem nád.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

"Szakállvágást" kap a Kilenclyukú híd - képek

A híd környékén lévő folyómedret százhúsz méter hosszú szakaszon kotorják ki az évforduló előtt.

Legutóbb 50 éve volt ilyen jellegű munka, azóta a nád annyira benőtte a Hortobágy folyó mindkét partját, hogy a víz már csak a híd középső nyílásain folyt át. A 25 millió forintból megvalósuló munka után már úgy láthatjuk a jövőre 190 éves hidat, hogy nem takarja egyik nyílását sem nád - tudósított az MTI.

A dehir.hu korábban azt írta, a munka során 4500 köbméter, vagyis 8000-8500 tonna iszapot, hordalékot kotornak ki a part mellől, a gyaloghíd és Kilenclyukú híd közötti szakaszon, valamint a csárdakert vonalában. Az évtizedek óta várt munka a „Világörökségünk a puszta” program részeként készül el, és így a hidat a jövő évi évfordulón úgy lehet majd látni, mint a százéves fényképeken.

Hortobágy, 2022. szeptember 16.
Számítógépes programmal, több képből összeállított fotón a nádtól megtisztított terület a Kilenclyukú híd közelében Hortobágyon 2022. szeptember 16-án. A híd környékén lévő folyómedret százhúsz méter hosszú szakaszon kotorják ki. Legutóbb 50 éve volt ilyen jellegű munka, azóta a nád annyira benőtte a Hortobágy folyó mindkét partját, hogy a víz már csak a híd középső nyílásain folyt át. A 25 millió forintból megvalósuló munka után már úgy láthatjuk a jövőre 190 éves hidat, hogy nem takarja egyik nyílását sem nád.
MTI/Czeglédi Zsolt
Számítógépes programmal, több képből összeállított fotón a nádtól megtisztított terület a Kilenclyukú híd közelében Hortobágyon 2022. szeptember 16-án. MTI/Czeglédi Zsolt
Hortobágy, 2022. szeptember 16.
Munkagép dolgozik a Kilenclyukú híd közelében Hortobágyon 2022. szeptember 16-án. A híd környékén lévő folyómedret százhúsz méter hosszú szakaszon kotorják ki. Legutóbb 50 éve volt ilyen jellegű munka, azóta a nád annyira benőtte a Hortobágy folyó mindkét partját, hogy a víz már csak a híd középső nyílásain folyt át. A 25 millió forintból megvalósuló munka után már úgy láthatjuk a jövőre 190 éves hidat, hogy nem takarja egyik nyílását sem nád.
MTI/Czeglédi Zsolt
HMTI/Czeglédi Zsolt
Hortobágy, 2022. szeptember 16.
A nádtól megtisztított terület a Kilenclyukú híd közelében Hortobágyon 2022. szeptember 16-án. A híd környékén lévő folyómedret százhúsz méter hosszú szakaszon kotorják ki. Legutóbb 50 éve volt ilyen jellegű munka, azóta a nád annyira benőtte a Hortobágy folyó mindkét partját, hogy a víz már csak a híd középső nyílásain folyt át. A 25 millió forintból megvalósuló munka után már úgy láthatjuk a jövőre 190 éves hidat, hogy nem takarja egyik nyílását sem nád.
MTI/Czeglédi Zsolt
MTI/Czeglédi Zsolt

Mivel a Hortobágy folyó is védett terület, ezért csak akkor kezdődhetett meg a kotrás, miután a fészkelő madarak befejezték a fiókanevelést. Emellett arra is figyelni kell, hogy az itt élő védett fajok október második felében már megkezdik a téli vermelést, a tervek szerint épp ezért jövő hónap elejére végeznek a munkával - írta a portál.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×