eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Történelmi zászlók a Magyar Honvédség (MH) Iraki Kiképzés-biztosító Kontingens (MH-IKBK) 15. váltásának ünnepélyes kibocsátó ünnepségén Nyíregyházán, a Kossuth téren 2022. szeptember 14-én.
Nyitókép: MTI/Balázs Attila

Háborús térségbe indulnak a magyar katonák, amerikaiak alá dolgoznak

Részben tartalékosokból álló magyar katonai kontingens kezdi meg féléves szolgálatát Irakban; a 139 katonától a hozzátartozók és a katonai vezetők jelenlétében köszöntek el Nyíregyháza főterén.

"A nemzetközi műveleti szerepvállalás Magyarország diplomáciai, biztonsági és védelempolitikai eszköztárának egyik fontos része, ezért honvédség számos, NATO-, EU- és ENSZ-koalíciós műveletben vesz részt, koalíciós partnerek pedig megbízható szövetségesként tekintenek ránk" - fogalmazott az Gion Gábor államtitkár.

A Honvédelmi Minisztérium politikusa lemondta a magyar honvédség történetében ez az első olyan kontingens, amelynek jelentős részét tartalékos katonák adják, az aktív állományúak mellett 41 tartalékos vesz részt az amerikai vezetésű koalíciós misszióban.

Arról is beszélt, hogy a tömeges illegális migráció 2015 óta az egyik legnagyobb kockázatot jelentő kihívás Magyarország és Európa számára, az iraki koalíciós műveletben való részvétellel az ország hozzájárul a Közel-Keletről érkező illegális migráció kiváltó okainak megszüntetéséhez. Emlékeztetett, az MH 2015-ben csatlakozott az Iszlám Állam elleni globális koalíciós művelethez, hiszen Magyarországnak érdeke megállítani a terrorizmus terjedését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×