eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gyurcsány Ferenc évértékelője
Nyitókép: DK

Gyurcsány Ferenc: „ha kellett fizetnem bármiért is, mostanra megfizettem”

A volt kormányfő azt írta a Facebookon, hogy eddig volt idejük azoknak, akik meg akarták ölni. Meg azt is, hogy a küzdelmet egy jobb országért pártja, a Demokratikus Koalíció vezeti.

A Demokratikus Koalíció elnöke közösségi oldalán 21 évvel ezelőttről indít: „Ha jól emlékszem 2001-ben én írtam Medgyessy Péter elhíresült szövegét: »Eddig, és ne tovább!« Igaz, helyénvaló szöveg volt akkor.”

Most ez a saját szövege – írja, majd arra tér rá, hogy az elmúlt 15 évben sokat támadták: „2006 óta innen és onnan is belém vájják körmüket mindenfajta emberek: semmirekellők, középszerűek, képességesek, akarnokok, sértettek, feltörekvő tehetségesek, tehetségtelenek, politikai bűnözők és jószándékú szerencsétlenek.

Megtették. Volt idejük, hogy megöljenek. Akarták, nem sikerült. Eddig tartott.

Ha kellett fizetnem barmiért is, mostanra megfizettem.”

Így nekilát annak a feladatnak, aminek szerinte itt az ideje: „a dolgunk pedig, hogy egyértelmű választ adjunk erre a történelmi, politikai rettenetre, ami Orbán Viktorhoz és a Fidesz nevű bűnszervezethez kötődik”.

Végül pedig egyértelművé teszi a pártelnök, hogy ki áll ennek a küzdelemnek az élén:

„Mindenki jöhet, de senkire nem várunk.

Nincs egyrészt-másrészt. Ezt a küzdelmet egy jobb országért a Demokratikus Koalíció vezeti.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×