eur:
388.83
usd:
360.17
bux:
68177.9
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: forrás: SOMOGY MEGYEI FŐÜGYÉSZSÉG

A sofőr figyelmetlensége miatt halt meg egy utas a vasúti átjáróban

A férfi családtagokat, köztük kisgyerekeket szállított 2021 szeptemberében a délutáni órákban Kaposvár közelében. Az utasok közül csak ketten használták a biztonsági övet.

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy kaposvári férfival szemben a Kaposvári Járási Ügyészség. A sofőr a vasúti átjáró felé a tilos jelzése ellenére változatlan sebességgel haladt, így az autó már nem tudta elkerülni az érkező vonattal való ütközést – derül ki a Somogy Megyei Főügyészség sajtóközleményéből.

A férfi Sántos felől a 610-es főút irányába ment, amikor az egyenes útszakaszon lévő vasúti átjárónál a fényjelző készülék piros jelzést mutatott. A továbbhaladást tiltó jelzés már messziről jól látszott, de a férfi nem lassított, hanem az átjáróba hajtott, és csak későn vette észre a gyorsan érkező vonatot. Hiába fékezett a mozdonyvezető és a sofőr, a baleset elkerülhetetlen volt: a személygépkocsi eleje a mozdony bal oldali első sarokrészének ütközött. Az ütközés erejétől a gépkocsi balra pördült, majd jobb oldali hátsó része a mozdony oldalának csapódott, végül a fénysorompó kidöntése után a vasúti pálya mellett állt meg.

A szemle során a kaposvári rendőrök készítettek képet az autóroncsról.
A szemle során a kaposvári rendőrök készítettek képet az autóroncsról

A gépkocsiban jobb oldalon hátul ülő utas a baleset során a járműből kizuhant, súlyos sérüléseket szenvedett, és a helyszínen életét vesztette. A balesetben a vádlotton kívül még három utasnak keletkeztek nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülései.

A vádlott közlekedés biztonsága ellen gondaltanságból elkövetett vétséget és közérdekű üzem működése gondatlan megzavarásának vétségét is elkövette. Az ügyészség négy év fogházbüntetést és öt év járművezetéstől eltiltást indítványozott a férfival szemben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentette az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indíthatja a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×