eur:
394.02
usd:
364.85
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Egymás után riogatta a szembe sávban közlekedőket a Pesti úti ámokfutó - videó

A férfi egy forgalmas utcán vezetés közben többször áttért a szemközti sávba, és egy szemből érkező, szabályosan közlekedő sofőrt fékezésre és kitérésre kényszerített.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt azzal az ötven éves férfival szemben, aki 2021 februárjában Budapest egyik forgalmas útján zavarta a közlekedés menetét.

A vádirat szerint a vádlott 2021. február 28-án gépkocsival a XVII. kerületben, a Pesti úton közlekedett. A férfi a közlekedési helyzetből adódó bármilyen észszerű indok nélkül több alkalommal áttért a szemközti forgalmi sávba. Miután a sávban gépjármű-forgalom volt, a szemközti forgalmat folyamatosan zavarta. Amikor szemből egy autóbusz érkezett, a férfi kismértékben áttért a szemközti sávba, majd visszakormányzott a saját forgalmi sávjába. Ezután ismét többször áttért a szemközti forgalmi sávba és a terelővonalon, középen közlekedett, továbbá amikor elhaladt mellette egy gépkocsi, a jármű ablakán kifelé intett. Ezekben az esetekben nem kényszerült az autóbusz, illetve a gépkocsik vezetői hirtelen elkormányzásra vagy fékezésre.

Ezt követően a vádlott egy hirtelen kormánymozdulattal a járművet teljes egészében a szemközti sávba kormányozta, ahol szemből, egy ott szabályosan közlekedő másik gépkocsi érkezett.

A vádlott észlelte a közeledő járművet, ennek ellenére nem tért vissza a saját forgalmi sávjába, hanem egyenesen, a forgalommal szemben haladt tovább,

és ezzel szándékosan veszélyeztette a másik autó sofőrjének és utasának testi épségét. A veszélyhelyzet és az ütközés elkerülése miatt a másik autó sofőrje fékezésre kényszerült. A járművét az úttest szélén lévő szalagkorlát irányába elkormányozva megállt. Eközben a vádlott a sértett gépkocsija mellett elhaladva visszatért a saját forgalmi sávjába, majd egy utcán jobbra kanyarodva elhagyta a veszélyhelyzet helyszínét.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség az ötven éves férfit közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja. Az ügyészség indítványt tett arra, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel hozzon érdemi döntést. A kerületi ügyészség a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását, továbbá a közúti járművezetéstől való végleges hatályú eltiltást indítványoz a vádiratban.

Az esetről videófelvétel is készült:

(A nyitókép illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×