eur:
390.6
usd:
368.67
bux:
55356.93
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Kárpátaljáról érkezett gyerekek a balatonföldvári Riviéra Hotel strandján 2018. június 1-jén. A Duna Aszfalt 19 millió forinttal segíti a Kárpátaljai Szövetség hadiárváknak és művészeti iskolás gyerekeknek, összesen 250 diák 12. alkalommal szervezett rehabilitációs és alkotótáborát.
Nyitókép: MTI/Varga György

Alapvető hiányosságok vannak több gyerektáborban

Figyelmeztetik a szülőket: körültekintően tájékozódjanak arról, milyen nyári táborba fizetik be gyermekeiket.

"A járvány előtti időszakban is igen jelentős volt a táborokra vonatkozó panaszok a száma. Akkor meg is kerestük a fogyasztóvédelemért felelős akkori minisztériumot azzal, hogy jogszabályalkotásra van szükség. Ez körülbelül egy négy-öt éve volt, és azt a választ kaptuk, hogy nincs erre szükség" – mondta az InfoRádiónak Baranoszvky György, a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének ügyvezető elnöke.

Sok tábor indulhatott idén, ugyanis a járvány most ezt nem akkadályozza meg, és a gyerekek szeretnek elmenni, és a tábor a szülőknek is jó lehetőség a nyári időszak "kényszerében". Viszont minél több tábor van, annál több az esély a vállakozások hibázására.

"A gond ott van, amikor ez a hibázás szándékos" – mondta Baranovszvky György, ezúton is felhívva a szülők figyelmét, hogy "nagyon-nagyon figyeljenek" a táborválasztáskor. Ez még akkor is igaz, ha lassan véget ér a nyár, hiszen jön a téli szünet és utána a következő nyári szünidő.

A legnagyobb hiányosság a jelzések alapján az, hogy

nem azt kapták a gyerekek, mint amit meghirdettek a táborok.

Ilyenek például az étkezési hiányosságok. A legkirívóbb, ami a "biztosítékot is kivágta", amikor az egyik vállakozás érintett hozzátartozója külön édességet és italt kezdett árulni a gyerekeknek a tábor alatt, úgy, hogy közben a folyadék- (víz-)ellátásuk biztosítva volt. Baranovszvky György megjegyezte: ez önmagában nem feltétlenül lenne probléma, ha az árusítónak erre engedélye lenne.

A panaszok másik fő csopportja a szolgáltatás minőségére vonatkozott. A gyerekek nem azt kapták, amit a meghirdetett program tartalmazott, kimaradtnak programok.

Ezzel az esettel kapcsolatban a szakember figyelmeztetett: a fogyasztóvédelem egy legfontosabb eleme, hogy a fogyasztó nyugtát és számlát kapjon. Ha a táborra nem kap számlát a fogyasztó, akkor a hibás teljesítésnél nagyon nehéz a bizonyítás – hangsúlyozta a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetségének ügyvezető elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
Pluszba lendült Amerika, pedig 16 éve nem volt ilyen magas a hosszú kötvényhozam

Pluszba lendült Amerika, pedig 16 éve nem volt ilyen magas a hosszú kötvényhozam

Ázsiában felemás hangulatban telt hétfőn reggel a kereskedés, ezt követően Európában 1% körüli esés alakult ki a vezető tőzsdéken, miután ismételten baljós adatok érkeztek a német gazdaságból. Amerikában viszont az enyhe kezdeti mínuszok után mindhárom vezető index pluszba lendült zárásra, noha a 10 éves amerikai kötvényhozam 4,5% fölé ugrott, ahol utoljára 16 évvel ezelőtt járt. A befektetőket a jelek szerint az sem nyugtalanítja, hogy nem tudni, hova fut ki a kormányzati leállással fenyegető helyzet, ami miatt a Moody's is figyelmeztetést adott ki. A múlt heti esést követően kisebb pluszban nyitotta a napot a magyar tőzsde és emelkedéssel próbálkozik az OTP is, a lendület azonban a nyitást követően hamar elfogyott, a bank papírjai pedig közel 2 hónapja látott mélypontra estek. Ezt követően azonban ismét pluszban van az OTP.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×