eur:
393.76
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Új kerékpárút a Műegyetem rakparton 2018. január 24-én. Befejeződött a Bertalan Lajos utca és a Petőfi híd közötti útszakasz, valamint a Petőfi híd fel- és lehajtóinak felújítása.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Jönnek a bicikliző mentők

A mentőszolgálat szerint egyes területeken ettől tényleg gyorsabb lesz a segítségnyújtás.

Elektromos mentőkerékpárokkal is gyorsítaná a bajbajutottak ellátását az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), a bringás mentőket elsősorban városokban vetnék be - írta szerdai számában a Népszava.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője a lap kérdéseire közölte: a fővárosban jövő tavasszal indul ez a program, jelenleg a kerékpáros mentés feltételeinek kialakítása zajlik, a tesztüzem pedig heteken belül megkezdődhet.

Terveik szerint a főváros belső, forgalmas területein találkozhatnak majd az emberek a kerékpáros elsősegélynyújtókkal. Kedvező tapasztalatok esetén pedig akár más városokra is kiterjeszthetik ezt a mentési módszert. Hozzátette, hogy a kerékpáros mentésről nemzetközi tapasztalatokat is begyűjtött az OMSZ.

A Népszava úgy tudja, hogy a szervezeten belül július eleje óta az állomásvezetők feladata fölmérni, hogy a mentőápolók közül kik vállalnának többletbérezés ellenében szolgálatokat egy új kerékpáros mentőegységben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×