eur:
393.1
usd:
367.19
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Facebook/Innovációs és Technológiai Minisztérium

Sztrádamatrica új rendszámra? Van egy kis gond

Vannak benzinkutak, amelyek rendszere egyelőre nem képes kezelni az új formátumot.

A július elsejével bevezetett új rendszámokra még nem lehet mindenhol autópálya-matricát venni, mert az informatikai rendszer nem mindenütt van felkészítve az új felosztású rendszám befogadására (a régi rendszám 3 betű, 3 szám felosztása helyett az újak 2+2 betű, 3 szám felosztású) – írja a hvg.hu egy olvasója jelzése alapján.

A lap utánajárt, igaz-e az értesülés.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató központi ügyfélszolgálati számán azt mondták, náluk az online rendszeren keresztül is lehet az új rendszámokra is jogosultságot venni az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon. Azt nem zárták ki, lehet olyan online forgalmazó, akinél még nem kezeli a rendszer az új rendszámokat.

Ám egy találomra felhívott Shell-benzinkúton arról tájékoztatták őket, hogy csak a régi rendszámokra tudnak matricát adni. Ugyanezt a választ kapták a cég egy másik kútján, viszont a megkérdezett Mol- és OMW-kutakon azt válaszolták, kezelni tudja a rendszerük az új rendszámokat is.

A Yettelnél tesztelték a vásárlást, úgy tűnt, működik.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×