eur:
394.24
usd:
364.88
bux:
65531.23
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Novák Katalin köztársasági elnök aláírja Magyarország fegyveres védelmének tervét a Honvédelmi Minisztériumban 2022. május 31-én. Balról Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter (b), mellette Kun Szabó István, a köztársasági elnök főhadsegédje.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Novák Katalin aláírta az ország fegyveres védelmének tervét

A terv tartalmazza a Magyar Honvédség feladatait a törvényes rend fenntartásában, a kritikus infrastruktúra és a kibertér védelmében.

Aláírta Magyarország fegyveres védelmének tervét Novák Katalin köztársasági elnök, a Magyar Honvédség főparancsnoka.

Az ország fegyveres védelmi tervének illeszkednie kell az ország védelmi tervébe - közölte Ruszin-Szendi Romulusz, a Magyar Honvédség parancsnoka.

Hozzátette: a Magyar Honvédség a legkisebb incidenstől a teljes háborús helyzetig elemzi azokat a kihívásokat, amelyek az országot érhetik.

Budapest, 2022. május 31.
Novák Katalin köztársasági elnököt katonai tiszteletadással fogadják a Honvédelmi Minisztériumban 2022. május 31-én. Mellette Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (j2) és Kun Szabó István, a köztársasági elnök főhadsegédje (b). Az államfő aláírta Magyarország fegyveres védelmének tervét a minisztériumban.
MTI/Koszticsák Szilárd
Novák Katalin köztársasági elnököt katonai tiszteletadással fogadják a Honvédelmi Minisztériumban 2022. május 31-én. Mellette Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka (j2) és Kun Szabó István, a köztársasági elnök főhadsegédje (b). Az államfő aláírta Magyarország fegyveres védelmének tervét a minisztériumban. MTI/Koszticsák Szilárd

A mindenkori köztársasági elnöknek meg kell ismernie, és el kell látnia kézjegyével a dokumentumot - hangsúlyozta a tábornok.

Kun Szabó István vezérőrnagy, a köztársasági elnök főhadsegédje kiemelte: az aláírás valódi aktualitását az adja, hogy 2020-ban elfogadták a nemzeti biztonsági stratégiát, a következő évben pedig a nemzeti katonai stratégiát. Ennek figyelembevételével vizsgálták felül a védelmi tervet - tette hozzá.

Magyarország Alaptörvénye kimondja, hogy a Magyar Honvédség alapvető feladata Magyarország függetlenségének, területi épségének és határainak katonai védelme, továbbá a nemzetközi szerződésből eredő közös védelmi és békefenntartó feladatok ellátása. Az Alaptörvény szerint a köztársasági elnök a Magyar Honvédség főparancsnoka.

A terv tartalmazza a Magyar Honvédség feladatait a törvényes rend fenntartásában, a kritikus infrastruktúra és a kibertér védelmében. A tervet a honvédelmi miniszter előterjesztésére a köztársasági elnök hagyja jóvá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×