eur:
392.52
usd:
365.92
bux:
66783.97
2024. április 25. csütörtök Márk
Az ITK Holding Zrt. leányvállalata, az Inter Traction Electrics Kft. által a VOLÁN Buszpark Kft.-nek Debrecenben készre szerelt 50 darab Mercedes-Benz Conecto Next Generation városi szóló autóbuszokból álló flotta utolsó darabjai Debrecenben az átadásuk napján, 2019. április 12-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Tovább utazhatunk a májusi helyközi bérletekkel

Június 5-e helyett június 8-a szerda éjfélig tart a bérletek érvényessége.

A Technológiai és Ipari Minisztérium kérésére a helyközi szolgáltatók az eredeti határidőn túl még három napig elfogadják majd a májusi havi és második félhavi bérleteket. Az így meghosszabbított érvényesség a hosszú pénztári sorok elkerülése érdekében a vasárnapra eső június 5-e helyett június 8-a szerda éjfélig tart.

A tárca közleményében emlékeztet, hogy az eredeti lejárati idő fenntartása esetén a hétfői munka- és iskolakezdéssel sokan egyszerre vennék meg új bérleteiket, ezzel jelentősen megnőhetne a várakozási idő a kasszáknál. A helyközi közösségi közlekedési szolgáltatók egyre szélesebb körben biztosítanak elektronikus jegyváltási lehetőségeket. Az utasok kényelme, felesleges bosszúságoktól való megóvása érdekében azonban a tárca a pénztáraknál is több időt biztosít a júniusi bérletek megvásárlására.

Felidézik továbbá, hogy a koronavírus miatt bevezetett intézkedések részeként 2020 novemberétől az egészségügyi dolgozók és orvosegyetemi hallgatók díjmentesen használhatják a közösségi közlekedési eszközöket. Tavalyelőtt decembertől pedig a védekezésben résztvevő szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi dolgozók, rendőrök, katonák és közszolgálati tisztviselők is ingyenesen utazhatnak.

A járványügyi veszélyhelyzet május végi megszűnése után, két hetes türelmi idővel ezt a lehetőséget is kivezetik. Az érintetteknek tehát 2022. június 15-étől kell ismét jegyet vagy bérletet váltaniuk a helyi és helyközi járatokra.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×