eur:
393.98
usd:
369.55
bux:
65802.84
2024. április 23. kedd Béla
Energy Crisis. Gasoline Shortage. Gas And Oil Concept. Young Adult Man Trying To Refuel Car And Opening Metal Canister At The Local Petrol Station. Real Life, Real People, Ambient Light
Nyitókép: Elena Popova/Getty Images

Hiány - Európa képtelen elég üzemanyagot szállítani Ukrajnának

Egy előrejelzés szerint még sokáig várnia kell Ukrajnának a szállítmányokra, és egyelőre hiánycikk maradhat a benzin Ukrajnában.

Szerhij Kujun, az A-95 tanácsadó csoport igazgatója közölte, hogy Ukrajnában júliusig biztosan hiánycikk marad a benzin. Állítása szerint az első benzin szállítmányok minden bizonnyal a nyár derekán fognak befutni - írta a karpathir.com a közszolgálati rádióban elhangzottak alapján.

A portál felidézte, hogy a háborúban az ukrajnai ellátórendszer 100 százalékban megsemmisült, ami miatt teljes egészében Európából jön majd Ukrajnába a benzin. A szakértő arról beszélt, hogy

Európában nincsenek felkészülve az Ukrajnának szükséges mennyiség szállítására,

illetve hogy az is leköti az európai országokat, hogy függetlenítsék rendszereiket az orosz forrásoktól.

Időközben elképesztően drága lett az üzemanyag Ukrajnában. A kiszo.net összeállítása szerint az állami szabályozás eltörlése óta literenként 10-15 hrivnyával drágult az üzemanyag Ukrajnában. A benzin literenként 52, a gázolaj 57 hrivnyára emelkedett (1 ukrán hrivnya szombat este körülbelül 12,30 forintot ért). Egyes kutakon lehet olcsóbban tankolni - van, ahol 43-46 hrivnya között mozog az elérhető üzemanyagok ára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×