INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

főtáv

budapest

távfűtés

tél

A hektikus téli szezon egy kis költségnövekedéssel járhatott

A hektikus téli szezon egy kis költségnövekedéssel járhatott

InfoRádió

Néhány százalékkal lehetett magasabb egy átlagos budapesti lakás fűtési hőfogyasztása a legutóbbi fűtési szezonban, egy átlagos évben megszokotthoz képest.

A jogszabályok szerint a fűtési idény az szeptember 15-étől május 15-éig tart, idén is ekkor zárult. Zökkenőmentes szezon volt a mostani is, köszönhetően annak, hogy a Főtáv a berendezéseit megfelelően karbantartja - mondta megkeresésünkre Orbán Tibor, a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. távhőszolgáltatási és energetikai vezérigazgató-helyettese.

A közelmúltban lezárult téli szezon a szokásosnál egy picit hidegebb volt, átlagban majdnem egy fokkal, ám az átlag nagy különbségeket takar: az október-november-december jóval hidegebb, aztán a január-február enyhébb, majd a március és az április megint sokkal hidegebb volt a szokottnál.

A hőfogyasztásban Orbán Tibor nem lát összességében nagy eltérést, néhány, mintegy 4-6 százalékkal lehetett magasabb egy átlagos lakás hőfogyasztása a mostani téli szezonban, mint korábban. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a hőmérséklettől csak a fűtési hőfogyasztás függ, a melegvízigények nagyjából függetlenek a hőmérséklettől.

A fűtési szezon végeztével, a tavaszi-nyári időszakban is biztosítják ügyfeleiknek a használati melegvizet, hiszen az egy egész éves, 8760 órás szolgáltatás. Ezen túl elvégzik az üzembiztos működéshez szükséges karbantartásokat az összes berendezésükben - hőforrásokban, fűtőművekben, kazánházakban, a távvezetékeken és a hőközpontokban.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Vége a fűtési szezonnak
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018