eur:
392.85
usd:
366.21
bux:
66895.9
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

A hektikus téli szezon egy kis költségnövekedéssel járhatott

Néhány százalékkal lehetett magasabb egy átlagos budapesti lakás fűtési hőfogyasztása a legutóbbi fűtési szezonban, egy átlagos évben megszokotthoz képest.

A jogszabályok szerint a fűtési idény az szeptember 15-étől május 15-éig tart, idén is ekkor zárult. Zökkenőmentes szezon volt a mostani is, köszönhetően annak, hogy a Főtáv a berendezéseit megfelelően karbantartja - mondta megkeresésünkre Orbán Tibor, a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. távhőszolgáltatási és energetikai vezérigazgató-helyettese.

A közelmúltban lezárult téli szezon a szokásosnál egy picit hidegebb volt, átlagban majdnem egy fokkal, ám az átlag nagy különbségeket takar: az október-november-december jóval hidegebb, aztán a január-február enyhébb, majd a március és az április megint sokkal hidegebb volt a szokottnál.

A hőfogyasztásban Orbán Tibor nem lát összességében nagy eltérést, néhány, mintegy 4-6 százalékkal lehetett magasabb egy átlagos lakás hőfogyasztása a mostani téli szezonban, mint korábban. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy a hőmérséklettől csak a fűtési hőfogyasztás függ, a melegvízigények nagyjából függetlenek a hőmérséklettől.

A fűtési szezon végeztével, a tavaszi-nyári időszakban is biztosítják ügyfeleiknek a használati melegvizet, hiszen az egy egész éves, 8760 órás szolgáltatás. Ezen túl elvégzik az üzembiztos működéshez szükséges karbantartásokat az összes berendezésükben - hőforrásokban, fűtőművekben, kazánházakban, a távvezetékeken és a hőközpontokban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×