INFORÁDIÓ
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám

főtáv

távfűtés

budapesti közművek

nyár

Closeup on womans hand adjusting thermostat valve

Vége a távfűtési szezonnak

Infostart / MTI

A Főtáv a szolgáltatói berendezéseket nyári üzemmódra állítja át az összes, mintegy 240 ezer lakossági és több ezer vállalati, intézményi ügyfelénél ettől a héttől - közölte a Budapesti Közművek keretében működő Főtáv Távhőszolgáltatási Divízió kedden.

A közleményben jelezték, hogy a közelmúltban lezárult téli szezonban az átlaghőmérséklet Budapesten 0,8 celsius-fokkal alacsonyabb volt, mint a korábbi 5 éves átlag.

A fűtésszolgáltatás leállítása az ügyfelek közel 80 százalékánál már helyszíni beavatkozás nélkül történik, a távfelügyeleti diszpécserközpont segítségével.

A Főtáv szakemberei megkezdik a következő fűtési időszakra való felkészülést, amelynek részeként például ellenőrzik a hőtermelő berendezéseket (kazánokat, gázmotorokat), továbbá a tüzelőanyag-ellátó rendszereket.

A távhőszolgáltatás keretében nyújtott melegvíz-ellátás a nyári időszakban, a karbantartási munkálatok mellett is folyamatos, néhány órás korlátozások kisebb körzetekben előfordulhatnak.

Az ingatlanok fűtési rendszerének víztelenítésére és visszatöltésére a nyári időszakban a regisztrált képviselők interneten, telefonon, e-mailen és személyesen is leadhatják igényüket - olvasható a Főtáv közleményében.

Nyitókép: djedzura/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018