eur:
392.63
usd:
366.46
bux:
66796.85
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebook/MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred

Nagyon sok dolguk volt a magyar tűzszerészeknek áprilisban

A Magyar Honvédség tűzszerészeinél is "megkezdődött a tavaszi szezon": csak áprilisban több mint 2 tonnányi világháborús robbanóeszközt "kezeltek" a katonák.

A Magyar Honvédség tűzszerész ezrede a Facebook-oldalán azt közölte: idén már több mint 700 rendőrségi bejelentés érkezett alakulatuk ügyeletére feltételezett bombák miatt.

Az áprilisi tűzszerészi mentesítések közül kiemelték a többi között azt az esetet, amikor Budapesten, egy VIII. kerületi épület felújítása során, egy családi ház gyerekszobájának padlója alatt bukkantak rá egy második világháborús bombára a munkások.

Jelentős mennyiségű - szintén világháborús eredetű - robbanóeszközt találtak egy kállói családi ház hátsó kertjében folyó építkezésen is az ott dolgozó munkások.

Tökölön mezőgazdasági munkák közben bukkantak veszélyes, második világháborús emlékekre. Ugyancsak földmunkák során Székesfehérvár külterületén is találtak robbanótesteket az elmúlt hónapban. Celldömölkön pedig a horgásztó rekonstrukciós munkálatai során kerültek elő robbanóeszközök.

Csak áprilisban 242 alkalommal riasztották a tűzszerészeket különböző típusú robbanóeszközökhöz, ebből 32 esetben azonnali intézkedésre volt szükség. Ezek során 922, többségében második világháborús eredetű katonai robbanótestet és csaknem kilogrammnyi lőszert kezeltek a honvédség tűzszerészei.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×