eur:
395.22
usd:
366.64
bux:
65148.11
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: MÁV

Újra itt a Dunakanyar napijegy – képek, térkép

A Dunakanyar napijegy immár harmadik évben biztosít egyszerűbb és kényelmesebb utazást a népszerű turisztikai régióban. Április 30-tól ismét csupán egy jegyet megváltva utazhatnak a kirándulni vágyók a MÁV–Volán-csoport és Mahart kijelölt járatain.

A Dunakanyar, a Börzsöny és a Pilis népszerű kirándulóhelyei újra egyetlen jeggyel közelíthetők meg, köszönhetően a térség közösségi közlekedési szolgáltatóinak évek óta tartó sikeres együttműködésének. A Dunakanyar napijegyet 2020-ban vezették be először, tavaly már közel 7400 darabot értékesített a MÁV-Start.

Idén április 30-tól szeptember 30-ig hétfői közlekedési rend kivételével minden nap, míg október 1-től november 1-jéig munkanapokon kívül minden napra megváltható a Dunakanyar napijegy – tájékoztatott a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága

A napijegy újbóli bevezetésével kapcsolatban Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott: „Két évvel ezelőtt egy nyári napon jelentettük be, hogy a MÁV bevezeti a Dunakanyar Napijegyet. Egy olyan integrált jegyet, amit három másik – részben vagy egészben – állami tulajdonú közösségi közlekedési szolgáltatóval hozott létre. Így a jeggyel nem csak vonatra ülhetünk a Dunakanyar térségében, hanem Volánbuszra, a MAHART hajóira és HÉV-re is. Az együttműködés elérte azokat, akikért született: az embereket.”

Forrás: MÁV
Forrás: MÁV

A kormányszóvivő hozzátette: „Tavaly már közel 7400 darabot értékesített ezekből a jegyekből az állami vasútvállalat. A festői szépségű Dunakanyar számtalan élményt kínál, legyen szó aktív, erdőjáró kikapcsolódásról vagy jó időben strandolós pihenésről. A kormány is számos fejlesztést végez a térségben annak érdekében, hogy minél több látnivaló, kikapcsolódási lehetőség várja az ide érkezőket, ezzel is segítve a turisztikai ágazatban dolgozókat, családokat, vállalkozásokat.”

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára a térséget érintően arról beszélt, hogy a Dunakanyarban az elmúlt években több milliárd forint értékben valósultak meg turisztikai fejlesztések.

Forrás: MÁV
Forrás: MÁV

„Megújult mindhárom kisvasút és három strand, mind a biciklis közlekedésben, mind a műemlékek tekintetében milliárdos nagyságrendű a fejlesztés zajlott. Ezzel a kombinált jeggyel könnyebben elérhetővé válik az egyre több élményt kínáló régió többek között szintén nagyon népszerű hajó körjárat, aminek több mint 100 ezer utasa volt az indulása óta eltelt két esztendőben. Bízunk benne, hogy a napijegynek köszönhetően egyre többen tudják felfedezni a térséget” – emelte ki a tárca miniszterhelyettese.

Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: „A MÁV–Volán-csoportnak fontos a belföldi turizmus támogatása, ennek érdekében az elmúlt években több integrált jegyet vezettünk be, ezek között volt első a Dunakanyar napijegy, ami már három éve töretlenül népszerű. Az ezután bevezetett Bakony napijegy és a Balaton körül érvényes 24 és 72 órás közös jegyeket is több tízezren váltották meg a tavalyi szezonban. Elkötelezettek vagyunk a tarifaközösség létrehozásában, ez hosszú távú célunk, aminek eléréséhez ezek a közös fejlesztések mind hozzájárulnak. Hiszen a fenntartható közösségi közlekedésé a jövő, a MÁV-Volán-csoportnál azon dolgozunk, hogy egyre többen válasszák ezt az utazási módot, az egyéni közlekedési formák helyett.”

Forrás: MÁV
Forrás: MÁV

A napijegy megvásárlásával a térség kijelölt vonat, HÉV, busz és hajó járatain lehet utazni.

MÁV-start:

  • 2-es (Budapest-Nyugati–Esztergom, továbbá az S76-os járatokon az Angyalföld–Rákos szakaszon is, illetve Rákos és Budapest-Keleti között)
  • 70-es (Budapest–Göd–Vác–Szob)
  • 71-es (Budapest–Veresegyház–Vác) vasútvonalak teljes hosszában.

MÁV–HÉV:

  • H5 Békásmegyer – Szentendre szakaszán.

Volánbusz:

  • A térség több mint 70 települését érintő járatokon.

Mahart PassNAVE:

Egy, az utas által választott dunakanyari körjáraton az alábbiak közül:

  • Visegrád–Nagymaros–Zebegény–Dömös–Visegrád
  • Vác–Visegrád
  • Esztergom–Zebegény
  • Szentendre–Visegrád

A Dunakanyar napijegy megvásárolható a MÁV-Start pénztáraiban, jegyértékesítő automatáiban, illetve online a MÁV applikációban, teljes áron 2499, a 26 év alattiaknak 1999 forintért.

A Dunakanyar napijegy érvényességi területe. Forrás: MÁV-Start
A Dunakanyar napijegy érvényességi területe. Forrás: MÁV-Start

A társaság végül felidézi, hogy a A MÁV-Start az utóbbi években több, a belföldi turizmust ösztönző napijegyet vezetett be a legjelentősebb területeken. Idén április 15-től újra elérhetőek a Balatonnál illetve a Bakonyban felhasználható napijegyek, amik a Dunakanyar napijegyhez hasonlóan vonatra és buszra is érvényesek. A Bakony napijegyből, valamint a Balaton24 és Balaton72 jegyekből idén már több mint 650 darabot értékesítettek, a tavalyi értékesítési időszakban összesen több mint 30 ezren utaztak ezekkel a jegyekkel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×