eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szakemberek a Paksi Atomerőmű négyes reaktorának vezérlőtermében 2019. június 25-én.
Nyitókép: Szakemberek a Paksi Atomerőmű négyes reaktorának vezérlőtermében 2019. június 25-én. MTI/Sóki Tamás

A paksi atomerőmű tiltott légterébe jutott egy repülőgép

A Magyar Honvédség vadászgépei Szegedre kísérték a kisrepülőgépet.

A paksi atomerőmű három kilométeres, tiltott légterébe repült egy osztrák kisrepülőgép pénteken - közölte az atomerőmű kommunikációs igazgatója az MTI-vel.

Kovács Antal elmondta: a Magyar Honvédség vadászgépei a kisrepülőt Szegedre kísérték.

A Honvédelmi Minisztérium korábban közleményében azt írta, a vadászgépek 17 óra körül azért szálltak fel, mert egy Ausztria felől érkező, Piston típusú kisrepülőgép nem létesített rádiókapcsolatot a polgári légi irányítással.

A légvédelmi készültséget ellátó Gripenek azonosították a repülőgépet, annak vezetőjével a légi irányítás is felvette a rádiókapcsolatot. Miután a kisgépet Szegedre kísérték, a vadászgépek visszatértek kecskeméti bázisukra.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×