eur:
389.15
usd:
361.99
bux:
68479.51
2024. május 8. szerda Mihály
Simicskó István, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke beszédet mond a gyermekvédelmi rendszerben élő fiatalok honvédelmi pályaorientációjáról tartott sajtótájékoztatón Székesfehérváron, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban 2020. július 20-án. Az eseményen az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi), a Honvédelmi Minisztérium (HM), a Magyar Honvédség és a Honvédelmi Sportszövetség képviselői együttműködési megállapodást írtak alá, amelynek célja, hogy a gyermekvédelmi rendszerben élő fiatalok különböző programok segítségével megismerkedjenek a honvédelemmel, valamint a Magyar Honvédség nyújtotta életpálya lehetőségekkel.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

KDNP: múltunkból tanulnunk kell, hőseink példamutatásából pedig erőt merítenünk.

Minden nemzet életében vannak olyan kiemelkedő pillanatok, amikor hősök születnek, akik önfeláldozásból, küzdeni tudásból, hazaszeretetből örök példát adnak az utókornak. 1848. március 15-e ilyen nap volt - közölte a KDNP frakcióvezetője.

Simicskó István szerint megannyi híres és ismeretlen hazafi, aki az embert próbáló időben is meghallotta nemzete hívó szavát, bátran és önzetlenül állt ki a közös ügy mellett, legféltettebb kincsét, az életét áldozták fel a szabadságért, családja és nemzete jövőjéért. Tetteik, küzdelmeik, eredményeik, diadaluk és tragédiájuk a magyarság örökségét alkotják, a közös emlékezet részei, a nemzeti identitás meghatározói - emelte ki.

Hozzátette, hogy eltelhetnek évtizedek, évszázadok, a célok mégsem változtak: "egyenes derékkal kiállni nemzetünk szabadságáért, oltalmazni családunkat, megóvni az elesetteket és Istenre tekintve jobbá tenni a világunkat."

"Múltunkból tanulnunk kell, hőseink példamutatásából pedig erőt merítenünk. Háborúk, világjárvány, és a mindezek okozta gazdasági nehézségek közepette is irányban tartjuk a kormányrudat, soha nem szem elől tévesztve azt, hogy honnan jöttünk és merre is tartunk" - írta a frakcióvezető.

Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Furcsán viselkedik a forint

Furcsán viselkedik a forint

A tegnap délutáni dollárerősödés ellenére továbbra sem beszélhetünk fordulatról a forint piacán, a dollárral szemben ugyan távolodik a jegyzés a kulcsfontosságú 360-as szinttől, az euróval szemben azonban továbbra is több mint kéthavi csúcsának közelében mozog a magyar deviza szerdán is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×