eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: YouTube/PoliceHungary

Óriási szerencséje volt egy telefonálás közben rosszul lett férfinak

Aggódó ismerősnek, egy tevékenység-irányítónak, valamint jó néhány Pest megyei rendőrnek, tűzoltónak, orvosnak és mentősnek köszönheti az életét az érdi férfi.

Nem sokkal szolgálatba lépését követően, 2022. február 12-én este Nagy József rendőrzászlós, a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának ügyeletese szokatlan hívást fogadott – írja a Police.hu.

A hívó elmondta, hogy egy ismerősével beszélt telefonon, amikor a férfi beszéde hirtelen érthetetlenné, zavarodottá vált, kereste a szavakat és a kérdésekre sem tudott válaszolni. Miután a hívás megszakadt, nem tudta őt újra elérni. A bejelentő a férfi nevén és telefonszámán kívül más elérhetőséget nem tudott megadni a hatóságnak.

A zászlós a rendelkezésre álló adatokból két lakcímre szűkítette le a segítségre szoruló férfi lehetséges hollétét. Az egyik fővárosi címen egy albérlő nyitott ajtót a kiérkező járőröknek, és elmondta, hogy napközben találkozott a lakás tulajdonosával, aki egyébként Érden lakik.

A másik, érdi lakáshoz a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság beosztottai mentek ki. A csöngetésre senki nem nyitott ajtót, illetve mozgást vagy fényt sem láttak az épületben. Tekintettel a körülményekre, a katasztrófavédelem munkatársainak segítségével bejutottak a házba, ahol megtalálták a magatehetetlen férfit, akihez mentőt hívtak. A mentőszolgálat munkatársai stabilizálták a 64 éves férfi állapotát, és további ellátásra kórházba vitték.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×