eur:
389.55
usd:
361.97
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Müller Cecília országos tisztifőorvos sajtótájékoztatót tart Budapesten, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) főépületében 2022. január 11-én. Müller Cecília elmondta, hogy mindenkinek ajánlja a koronavírus elleni oltás harmadik dózisának felvételét. Közölte, bizonyított, hogy a második oltás után három-négy hónappal csökken a szervezet immunvédelme.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Magyarországra is betört a lopakodó omikron

Müller Cecília nagy bejelentést tett.

Magyarországon is megjelent az omikron új, fertőzőbb alvariánsa - mondta el az országos tisztifőorvos a TV2 reggeli műsorában.

Müller Cecília kiemelte, már 94 százalékban az omikron dominál a pozitív mintákban, 6 százalékot a delta jelent.

A változat további alvariánsokra bomlik, ezek egyike a BA2, a lopakodó omikron, ami kikerül egyes teszteket. Ugyanakkor nem kell megijedni ettől a variánstól, mert a jelenleg ismereteink szerint ugyanolyan a klinikai viselkedése, mint az omikron variánsnak, sem súlyosabb kórképet nem okoz, sem más szerveket nem támad - fejtette ki.

Úgy tűnik, hogy járványügyi szempontból különös jelentősége talán nem lesz az alvariánsnak - tette hozzá.

Müller Cecília hangsúlyozta: a magas esetszámok ellenére optimista, mindig kicsit csökken az új fertőzöttek száma. Meg kell várni a hét végét, pár napot, mert a szennyvízben még növekedést látnak, de nem olyan meredeken.

Jövő héten talán látjuk az alagút végét

- emelte ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Lábon lőtték az orosz gáz- és olajipart, Putyin háborúja beütött az energiaágazatnak

Lábon lőtték az orosz gáz- és olajipart, Putyin háborúja beütött az energiaágazatnak

Az orosz olaj- és gázágazat, amely az ukrajnai háború egyik kulcsfontosságú finanszírozási forrása, munkaerőhiánnyal küzd, mivel a gazdaság teljes háborús mozgósítása súlyosbítja a régóta fennálló demográfiai problémákat. A szankciók és a rubel elértéktelenedése miatt pedig a vendégmunkások sem érkeznek már Oroszországba. Mindez súlyos gazdasági problémákat okozhat már közép távon is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 6. 08:10
2024. május 6. 07:57
×
×
×
×