INFORÁDIÓ
2023. február 8. szerda
Aranka

gattyán györgy

választás 2022

nyílt levél

ellenzék

megoldás mozgalom

Nyílt levelet írt Gattyán György az ellenzék vezetőinek

Nyílt levelet írt Gattyán György az ellenzék vezetőinek

Infostart

Öt pontban foglalta össze, mi lehet pártja és az egységes ellenzék közösen képviselhető javaslatcsomagja a választások előtt. Azt kéri, jövő hétfőig kezdeményezzenek tárgyalásokat vele.

„A Megoldás Mozgalom alapító-elnökeként fontosnak tartom újra tisztázni politikai szerepvállalásom alaptézisét. Ragaszkodva eddigi megnyilvánulásaim legfontosabb gondolataihoz, leszögezem, hogy célom a kormányváltás biztos és zökkenőmentes megvalósítása, nem pedig annak késleltetése vagy megakadályozása” – kezdi az egységes ellenzék vezetőinek írt, OTS által közölt levelét Gattyán György, a Megoldás Mozgalom elnöke.

Magyarország egyik leggazdagabb embere november végén jelentette be, hogy elindul a tavaszi parlamenti választásokon. A múlt héten közölték, hogy kész december 24-én bejegyzett pártja, a Megoldás Mozgalom programja, mostani leveléből erről derülnek ki részletek.

Levelében azt írja, felajánlja segítségét minden kormányváltó erőnek, amennyiben az általa megfogalmazott öt pont mellett hitet tesznek, és arra kéri őket, hogy

jövő hétfőig kezdeményezzenek tárgyalást pártjával, „hogy a pontokból a tavaszi választásokig egy, a két fél által aláírt javaslatcsomag készülhessen”.

Gattyán György 5 pontja

  1. A magyarországi közbeszerzési rendszert strukturálisan át kell alakítani, hogy azt egy olyan digitális informatikai rendszer felügyelje, amely valós megoldást nyújt a személyi jellegű visszaélések megszüntetésére és a mesterséges intelligencia előnyeit kihasználva képes legyen az átlagostól eltérő (gyanús) beszerzések automatikus felderítésére.
  2. A kormányváltást követően, azonnali (további) 10 százalékos alapbéremelést kell végrehajtani az állami közoktatásban dolgozók részére, a jelenlegi egyházi támogatások terhére. Továbbá garanciavállalást kell tenni arra, hogy az állami oktatásban dolgozók teljes bére inflációkövető lesz.
  3. Minden 14. életévét betöltött magyar állami közoktatásban résztvevő fiatalnak biztosítson az állam alanyi jogon egy szoftverekkel felszerelt, távoktatásra alkalmas hordozható számítógépet.
  4. A kormányzati szervezetek és a 100 százalékban állami tulajdonban lévő non-profit vállalatok kommunikációs- és hirdetési kiadásait radikálisan csökkenteni és korlátozni kell, hogy azok összesen ne haladhassák meg a nettó 10 milliárd forintot.
  5. Jelentősen csökkenteni kell a közmédia költségvetését. Ha a két legnagyobb hazai kereskedelmi médiavállalat (TV2, RTL) képes a tevékenységét egyenként, megközelítőleg 40-45 milliárd forintos éves árbevétel mellett ellátni, akkor semmi nem indokolhatja, hogy az alacsony nézettségű és hallgatottságú MTVA évente 100 milliárd forintot jóval meghaladó összegből gazdálkodjon.

Nyitókép: Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018