INFORÁDIÓ
2023. április 1. szombat
Hugó

választás 2022

gattyán györgy

megoldás mozgalom

Gattyán György: a legnagyobb ellenzéki párt akarunk lenni a választásokon

Gattyán György: a legnagyobb ellenzéki párt akarunk lenni a választásokon

Infostart

A Megoldás Mozgalom vezetője elmondta, nincs és nem is lesz egyeztetés az ellenzéki pártokkal, de állítja, nem is célja az ellenzéki együttműködés szétverése.

Terjedelmes interjút adott Gattyán György a Telexnek. Magyarország egyik legvagyonosabb embere november végén jelentette be, hogy indul a 2022-es országgyűlési választásokon, pártját, a Megoldás Mozgalmat december 24-én jegyezték be.

Az interjúban az üzletember-politikus azt mondja, nincs semmilyen kapcsolódási pontja a NER-rel. Főbb üzleti tevékenysége globális, arra a Fidesznek nincs érdemi hatása. Azt mondja, Orbán Viktor miniszterelnökkel egyszer, egy Prima Primissima-gálán találkozott, nincs vele semmilyen személyes kapcsolata.

Arra a felvetésre, hogy miért nem vettek részt az ellenzéki előválasztáson így felel: „Volt és van egy olyan szemléletmódunk, hogy nem szeretnénk a harmincéves, terhelt múltat tovább görgetni. Az ellenzéki összefogásban és nyilván a Fideszben is van egy olyan harmincéves múlt, amellyel mi nem akarunk közösséget vállalni.”

Múlt hétfőn levelet írt az ellenzék vezetőinek, öt pontban foglalta össze azokat a téziseket, amiket elfogadva együtt tudnánk működni, és tárgyalásra szólította fel őket. Erről most azt mondja, hogy a reakciók alapján egyértelmű és lezárt ügy: nincs és nem lesz köztünk egyeztetés.

Azt mondja,

az ellenzék számára az a legegyszerűbb, hogy beleül a Fidesz által kiépített kifizetési rendszerbe, tehát nem felszámolja, hanem átveszi,

ők ezt nem akarják.

A Fidesszel való együttműködés terepét nem látja. Mint mondja, az a lényeg, „hogyan tudjuk biztosítani azt a jogi, civil és gazdasági kontrollt, ami lehetővé teszi, hogy rendbe rakjuk Magyarországot”.

Nem zárta ki, hogy anyagilag támogasson olyan civil kezdeményezést, hogy minden szavazókörben legyen egy civil jelölt, mivel „mindenkinek az a közös érdeke, hogy a választás a lehető legtisztább legyen”.

Hogy a képviselőjelöltjeiknek milyen társadalmi üzenetet kell feltétlen vállalniuk?

„Benne van a nevünkben: a megoldásra kell törekednie mindenkinek, aki hozzánk csatlakozik.

(...) Mérsékelt és szabadelvű párt vagyunk, normális, nyugodt, emberi minőséggel és a változásra törekvéssel.”

Arra a vissza-visszatérő vádra, hogy azért szállt be a választási kampányba, hogy kedvezőbben bírálják el adóügyeit, azt feleli, hogy ez nem agresszív, ellehetetlenítő helyzet, hanem folyamatosan vannak vizsgálatok, a csúcsidőben 30-40 folyt egyszerre, most tíznél kevesebb, de nem tudja pontosan, mennyi.

Jött ez a kérdés: „Állítja, hogy senki, semmilyen közvetítő nem ment oda önhöz a NER-ből, hogy verje szét az ellenzéki együttműködést?”

Gattyán György válasza: „Felteszem a kérdést: szétverem az ellenzéki együttműködést? Mit tettem eddig, ami ártott nekik? Ha azt mondják, hogy érdekes, amit mondok, vagy sok sikert kívánnak, azzal verem szét? Vagy ha nem reagálnak, azzal? Egy szót sem szólok róluk. Mégis, mivel verem én szét az ellenzéket!?”

Kiderül az is, hogy

kétmillió ember szavazatára számít,

és az lenne a siker számára, ha a Megoldás Mozgalom a második legerősebb párt, azaz a legnagyobb ellenzéki párt lenne április 3-án.

Nyitókép: Forrás: OTS Üzleti Sajtószolgálat
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018