eur:
390.97
usd:
366.83
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke beszél az április 8-ai országgyűlési választás szavazólapjainak nyomtatásáról tartott sajtótájékoztatón az ÁNY Biztonsági Nyomda kőbányai telephelyén 2018. március 22-én. A nyomdában kétféle (a magyarországi és levélben szavazáshoz szükséges) országos pártlistás szavazólapot, a 106 egyéni választókerület és a 13 nemzetiség országos listás szavazólapját, vagyis összesen 121 félét készítenek. Körülbelül 18 millió szavazólap készül a nyomdában.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Itt böngészhető, hányan vannak bejelentve egy-egy választókerületben

Közzétette a Nemzeti Választási Iroda (NVI) a névjegyzékben szereplő választópolgárok számát országgyűlési egyéni választókerületi és települési szintű bontásban.

Az NVI a múlt héten jelentette be, hogy a jövőben a választás napjáig heti rendszerességgel frissíti a www.valasztas.hu oldalon az adatsort, és az első adatközlést a december 13-ai hétre ígérte. Itt található a lista.

Az NVI felhívta a figyelmet arra, hogy a kiegészítés nem érinti a választási eljárásról szóló törvényben foglalt adatközlési kötelezettséget, hanem azzal párhuzamosan, többletszolgáltatásként segíti elő a választópolgárok számában bekövetkező változások követését.

Az információk letölthető, Excel-formátumú táblázatban jelennek meg a Nyilvántartások menüpontban, ezzel is hozzájárulva az adatok összehasonlíthatóságához. Az 49. és 50. heti adatok már elérhetők az NVI honlapján.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×