eur:
392.28
usd:
366.89
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Áder János is a méhek megmentése mellett

Az európai polgári kezdeményezéshez még csütörtökig lehet csatlakozni.

Áder János csatlakozott a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! című európai polgári kezdeményezéshez. A köztársasági elnök az erről szóló internetes felületet hétfőn töltötte ki a Sándor-palotában.

Az eseményen azt mondta, hogy Magyarország éves méztermelése több mint 20 ezer tonna, amellyel az Európai Unióban (EU) a második Spanyolország után. Akácméztermelésben ráadásul az első Magyarország - tette hozzá.

Az államfő azt hangoztatta:

az EU-nak különös gondot kellene fordítania arra, hogy a megtermelt méz az európai emberek asztalára kerüljön, és hogy megvédje az uniós piacokat az olcsóbb, de silányabb minőségű méztől.

Éger Ákos, a Magyar Természetvédők Szövetségének ügyvezető elnöke azt mondta, a méhek és a beporzó rovarok számának csökkenése a legszembetűnőbb jele annak, hogy megbomlott az ember és a természet harmóniája. Kiemelte, hogy ez nem a távoli jövő, hiszen már ma is vannak olyan területek a bolygón, például Kínában, ahol kézzel kell beporozni a gyümölcsösöket.

A kezdeményezéshez csütörtök éjfélig lehet csatlakozni; Éger Ákos mindenkit arra kért, hogy támogassa aláírásával az ügyet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×