eur:
390.27
usd:
359.54
bux:
73622.19
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
Buszsávellenőrzés az Andrássy úton
Nyitókép: Forrás: BKK

Sokan fennakadtak az újabb ellenőrzésen Budapest főútjain

Azt figyelték, nem használják-e jogosulatlanul a buszsávokat az autósok. De, nem is kevesen.

Folytatódott a fővárosban a jogosulatlanul buszsávot használó autósok ellenőrzése: két nap alatt hatvannyolc szabálytalanság miatt intézkedtek a budapesti rendőrök – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Azt írták, hogy az ellenőrzés kiemelt helyszíne

  • az Üllői út,
  • az Andrássy út,
  • a Nagymező utca,
  • a Bajcsy-Zsilinszky út,
  • a Nagykörút,
  • a Nagykőrösi út és
  • a Budaörsi út

volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitánysággal (BRFK) kötött stratégiai partnerség részeként hétfőn és kedden ismét célzottan ellenőrizte a buszsávok szabályos használatát a BKK, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) és a BRFK.

Az akció kiterjedt a buszsávot szabálytalanul igénybe vevők mellett a szabálytalanul várakozó, rakodó, valamint a közösségi közlekedési járművek megállóhelyein szabálytalanul várakozó járművekre is.

A két nap alatt a rendőrök 43 járművezetővel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot a buszsáv jogosulatlan használata miatt, hat szabálysértési feljelentést tettek, öt alkalommal figyelmeztettek. Záróvonal átlépése miatt nyolc, vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt három, rakodási területen történő szabálytalan várakozás miatt egy, gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása miatt szintén egy esetben szabtak ki helyszíni bírságot; míg egy vezetéstől eltiltott autóssal szemben büntetőeljárás indult – áll a közleményben.

A BRFK, a FÖRI és a BKK együttműködésében továbbra is várhatók hasonló ellenőrzések a fővárosban.

Címlapról ajánljuk
Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

A Ferencváros 5-0-s győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints ellen. A visszavágót jövő kedden rendezik, de nagy biztonsággal már kijelenthető: a Fradi ezzel a sikerrel elérte, hogy ősszel valamelyik kupasorozat főtábláján biztosan szerepeljen.

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×