eur:
395.66
usd:
371.98
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Oltáshoz készítik elő a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron 2021. február 2-án. Az intézményben folytatódott az egészségügyi dolgozók második oltása.
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

Tévedésből több adag Pfizer-vakcinát kapott egy szombathelyi férfi

Akkor derült ki, hogy valami nincs rendben, amikor a többi oltásra várónak nem jutott vakcina.

A 69 éves Szakács László valószínűleg figyelmetlenség miatt kapott 6 adagot a Pfizer oltóanyagából múlt hét pénteken Szombathelyen, akinek a történetét Vaol.hu írta meg.

A férfi elbeszélése szerint, amikor beült a rendelőbe, hogy megkapja az oltást, a háziorvosa azt mondta neki, hogy még sosem adott be Pfizert, ezért lehetett, hogy a teljes ampullát felszívta a fecskendőbe, amiben 6 adag van.

„Akkor derült ki, hogy talán túl sokat kaptam, amikor a többi időpontra érkező pfizeresnek is adni kellett volna, de már nem volt adag. Amikor hazaértem, rám telefonált az orvos, hogy vissza kellene jönni, mert többet kaptam. Nem állíthatom, hogy hatot, de úgy tudom, annyi van egy ampullában. A sürgősségire szóló beutalómon csak az szerepelt, hogy »véletlenül többet kapott« – mesélte a férfi a megyei lapnak.

Pár órán át 37 fokos hőemelkedése volt, és a vérnyomása is felment 180-ra, de szerinte ez azért is lehetett, mert nagyon stresszelt a kórházi környezet miatt, mivel életében egyetlen egyszer volt csak kórházban, mandulakivétel miatt. Szakács Lászlónak az éjszakát benn kellett tölteni a kórházban, ahol a személyzet azzal viccelődött, hogy a 6 adag miatt 4-5 évig védett lesz. Megfogalmazása szerint „jól megkapta, pedig eredetileg nem is óhajtott oltakozni”.

Másnap, amikor hazaengedték, a kórházból kilépve egy kis nyomást érzett a fejében, amit a vakcinának tulajdonított. Azóta viszont jól van, dolgozik és nagyon fitt.

A lap megkereste Vas Megyei Kormányhivatal népegészségügyi főosztályának vezetőjét az esettel kapcsolatban. Hivatalosan meg nem erősített információk szerint figyelmetlenség vezethetett a hibához.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Az inflációs fordulat egyik legnagyobb elszenvedője nem kapja meg a mentőövet

Nemcsak a forint szenvedte meg az amerikai inflációs kilátások változását, a korábban globális menedékdevizának számító japán jen 34 éves mélypontra gyengült a dollárral szemben. A gyengülés nem belföldi tényezőknek köszönhető, de ez nem jelenti azt, hogy a japán jegybank jövő heti kamatdöntő ülésen ne tudna tenni a jen védelmében. Csakhogy a Bank of Japan most mással van elfoglalva: azzal, hogy kirángassa az országot az őket évtizedek óta sújtó stagnálásból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×