eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: hegyvidek.hu

Pokorni Zoltán: hétfőtől már nem lehet megállni a régi parkolóban a Normafán

Újabb üteméhez érkezik hétfőn a Normafa-projekt: kezdődik a régi buszforduló és a parkoló felszámolása, a helyükön zöldfelület és közösségi tér lesz. Az autósok közben használatba vehetik az új parkolóhelyeket – mondta az InfoRádiónak Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester.

A 12. kerületi önkormányzat a Normafa rehabilitációs programjával összhangban már évek óta készül a síház melletti parkoló, valamint a buszvégállomás és buszforduló megszüntetésére. Pokorni Zoltán tájékoztatása szeirnt az ehhez szükséges egyéb lényeges átalakítások – köztük az Eötvös út új, elkerülő szakaszának építése, illetve a Konkoly-Thege úton az új parkoló létesítése a régi kiváltására – befejeződtek.

A polgármester hozzátette: megállapodásra jutottak abban is, részint az ellenzéki pártokat képviselő főpolgármesterrel, hogy csak annyi új parkolóhelyet hoznak létre, amennyi megszünetésre kerül, és hogy minden kivágott fát két-háromszorosan pótolnak. „160 fát vágtunk ki, és közel 600-at fogunk ültetni, amiből durván 200-230 van hátra.”

A járvány miatt nem szüntették még meg a régi parkolót

Most, hogy a járvány szorítása enyhülni látszik, május 10-től újabb szakaszába léptetik a projektet, és megszüntetik a régi parkolót, amit eddig a járványhelyzetben a tömegközlekedést elkerülni kívánók kedvéért hagytak meg. „Vagyis annyi parkolóhely lesz a Normafánál, amennyi korábban volt” - jegyezte meg a polgármester, hozzátéve, ez héköznaponként bőven elegendő, hétvégén viszont már kevésbé. Ezért az önkormányzat azt javasolja mindenki számára, hogy aki teheti, a közösségi közlekedést vagy a Zugligeti Libegőt válassza a feljutásra.

Aki a temészetet károsító módon a fák közé parkolna, kemény büntetésre számíthat a hatóságtól

– szögezte le Pokorni Zoltán.

A közlekedési funkcióitól megszabaduló központi terület megújítása várhatóan fél évet fog igénybe venni, őszre, kora télre lesz kész. A jelenlegi, tördezett aszfaltos-betonos parkoló helyére kerül át a síház mögött található rétesező és lángossütő – szebb és jobb formában –, a területet parkos, zöld környezet fogja körülölelni. Második ütemben a buszforduló megszüntetése fog sorra kerülni, a hely szintén parkos közösségi térré alakul.

Pokorni Zoltán megjegyezte, „elég drámai volt a helyzet”: dízelbuszok pöfögtek – nem egyszer álló helyzetben, járó motorral – a kirándulók orra alá,

„ennek azonban egyszer s mindenkorra vége”.

Vagyis a Normafán két parkoló lesz: az egyik az új, Konkoly-Thege út melletti, ami 160 férőhelyes, illetve előrébb, a gyerekvasút-megálló mellett egy kisebb, ami 100-120 férőhelyes. Ezeknek a polgármester szavai szerint a háromszorosa is kevés lenne hétvégénte, ezért javasolják a tömegközlekedés használatát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×