INFORÁDIÓ
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid

párt

gazdálkodás

állami számvevőszék

Eltávolítják a festéket az Állami Számvevőszék (ÁSZ) fővárosi, Apáczai Csere János utcai központjának épületéről 2018. január 17-én. Az ÁSZ székházát a Közös Ország Mozgalom aktivistái a nap folyamán narancssárga festékkel festették le. Az első becslések szerint a műemléki védettségű épületben több százezer forintos kár keletkezett.

Segítséget kapnak a kis pártok

Infostart / MTI

A rendszeres költségvetési támogatásban nem részesülő pártok működésének és gazdálkodásának szabályozottságát támogatja az ÁSZ.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legújabb öntesztje elérhető a szervezet honlapján. A teszt a költségvetési támogatásban részesülő pártok számára már 2019-től rendelkezésre áll.

A teszt kitöltésével az érintett pártokat irányító tisztségviselők képet kaphatnak arról, hogy a jogszabályi előírásokkal összhangban alakították-e ki a gazdálkodás feltételeit, maradéktalanul ellátják-e a törvényes gazdálkodással és beszámolással összefüggő feladataikat – közölte az ÁSZ.

A közlemény szerint az ÁSZ eközben értékeli is az érintett szervezetek gazdálkodását, mintegy 180 rendszeres költségvetési támogatásban nem részesülő párt ellenőrzése jelenleg is folyamatban van. A cél annak megállapítása, hogy ezek pártok eleget tettek-e a párttörvényben előírt pénzügyi kimutatás-készítési és közzétételi kötelezettségüknek.

Hozzátették, mivel a rájuk vonatkozó előírások és feltételek teljesítése esetén ezek a pártok is állíthatnak országos listát, illetve jelölteket az országgyűlési választásokon, alapvető jelentősége van annak, hogy a működésük és gazdálkodásuk törvényessége biztosított legyen.

Nyitókép: MTI Fotó: Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018