INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

z-generáció

digitális

pénzügy

digitális jólét program

verseny

felsőoktatás

fintech

itm

Versenyre fel, Z generáció

Versenyre fel, Z generáció

Infostart

Három kategóriában hirdet Fintech Design Versenyt a Digitális Jólét Program a digitális pénzügyi szolgáltatások iránt érdeklődő diákok számára. A legjobb pályaművek benyújtói akár arra is lehetőséget kaphatnak, hogy megvalósítsák ötleteiket.

A Digitális Jólét Program egyik célkitűzése, hogy népszerűsítse a digitális pénzügyeket és felhívja a figyelmet a fintechszolgáltatásokra. A digitális pénzügyek iránti bizalom erősödésének egyik záloga, hogy a szolgáltatók ügyfélközpontú és fogyasztói biztonságot nyújtó fejlesztéseket valósítsanak meg. A fintechfejlesztések szempontjából a fiatalok különösen fontos célcsoportnak számítanak. Számukra már mindennapos rutin, sőt elvárás a digitális pénzügyi szolgáltatások használata, ezért hatással lehetnek arra, hogy ezen megoldások az idősebb korosztály körében is elterjedjenek – olvasható a DJP közleményében.

„A verseny a felsőoktatásban tanuló fiatalok bevonásával olyan fintechmegoldásokat kíván ösztönözni, amelyek a Z generáció számára is előremutatóak lehetnek. Mindez azért nagyon fontos, mert számukra a pénzügyi szektor digitalizációja alapelvárásnak számít, vagyis a tőlük érkező innováció az ő valós igényeikre fog választ adni” – mondta Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára, a verseny védnöke.

A versenyre három kategóriában lehet pályázni:

  • Az első a Digitális termék-design, amelyben például egy kedvezménykártya arculatát lehet megtervezni.
  • A második kategória a Service design/UX design, itt egy olyan fejlesztés prototípusát kell bemutatni, amely az azonnali fizetési szolgáltatásokra alapul.
  • A harmadik kategóriában pedig egy fintech témájú érzékenyítő tartalom vizuális megjelenítése a feladat.

Jelentkezni a palyazat@djnkft.hu címen lehet április 30-ig a név, életkor, elérhetőség, hallgatói jogviszony és a versenykategória megadásával. A pályázatokat május 31-éig kell benyújtani. További részletek és a teljes versenykiírás itt található.

A pályaműveket az adott terület kiemelkedő szakembereiből álló bírálóbizottságok értékelik kategóriánként.

A díjazott pályaművek alkotói a szakmai partnerek által felajánlott gyakornoki lehetőségeket és rendezvényvouchereket nyerhetnek.

A különleges megoldásokra különdíjak is várhatnak.

Nagy lehetőség a résztvevők számára, hogy az elbírálásban részt vevő partnerek megkereshetik a pályázókat a mű hasznosítására vonatkozó ajánlattal is.

A díjazott pályázók e-mailen és telefonon is tájékoztatást kapnak eredményükről, illetve nyereményeikről 2021. június 30-ig. Az ünnepélyes díjátadóra Magyarország legnagyobb fintech témájú rendezvénye, a 2021. szeptember 7–8-án zajló FinTech Show 5.0 keretében kerül sor – zárul a közlemény.

Nyitókép: Unsplash.com
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018