INFORÁDIÓ
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell

mol bubi

bkk

közbringarendszer

főváros

kerékpár

közlekedés

Budapest utcáit róják már a Mol Bubi új bringái

Budapest utcáit róják már a Mol Bubi új bringái

Infostart

Elkezdődött a megújult közbringarendszernek a Budapesti Közlekedési Központ által folytatott tesztelése.

A BKK számára kiemelten fontos, hogy egy hibamentesen működő rendszert adjon át a fővárosiaknak, ezért különös hangsúlyt fektet a végső tesztek lebonyolítására. A megújuló közbringaszolgáltatást először a közbeszerzésen nyertes Csepel Zrt. tesztelte, amelyet most a megrendelői próbaüzem követ – olvasható a közlekedési központ közleményében.

2021. április 15-től a BKK 100 munkatársa 230 db új kerékpárral teszteli a rendszert. Ennek során a regisztrációs és bérlési folyamatokat vizsgálják, illetve a rendszer adatkommunikációs kapcsolatait ellenőrzik. Ennek a lépésnek az a lényege, hogy a megrendelő kiszűrje az itt jelentkező hibákat. A tesztelés kizárólag akkor léphet a következő szintre, ha minden rendben működik, vagy a tesztek során észlelt esetleges hibákat kijavították. A próbaüzem következő lépésében a BKK már 200 főre növeli a tesztelők létszámát, akik a valós helyzetnek megfelelően, komolyabb terhelés mellett figyelik a működés során jelentkező esetleges hibákat. Az éles indulás feltétele az, hogy több napon keresztül hibamentesen működjön a rendszer.

A BKK hozzáteszi: a koronavírus-járvány harmadik hulláma, és a védekezés miatt bevezetett kormányzati intézkedések más iparágakhoz, szolgálatásokhoz hasonlóan a Mol Bubi gyártási folyamatát is lassították. Előre nem tervezhető helyzetek akadályozták a fejlesztéshez szükséges beszállításokat, illetve csökkentették a gyártási kapacitásokat. Ennek ellenére eltökéltek abban, hogy olyan rendszert vezessenek be, amely lényegesen egyszerűbben, hibamentesen működik. Ennek érdekében az új Mol Bubi indulását immár kizárólag a végső tesztek eredményei határozzák meg.

Milyen lesz az új MOL Bubi?

Hét évvel a fővárosi közbringarendszer indulása után nem csak a Mol Bubi logója, arculata, hanem a szolgáltatás is megújul:

  • 1200 teljesen új, az eddigieknél 3,1 kg-mal könnyebb kerékpár érkezik Budapestre,
  • az új bringákat fújt, defekttűrő gumikkal szerelik fel, ami a korábbi szivacstömlős kerekekkel szemben jelentősen könnyebb és gyorsabb haladást biztosít,
  • egyszerűbb használatot biztosító okoslakat és egy praktikus mobiltartó is lesz a bringán,
  • felhasználóbarát, új weboldal és applikáció készül, amellyel egyszerűen és gyorsan lehet intézni a biciklik bérlését,
  • új, megfizethető díjszabás lesz, megszűnik a kauciós díj.

Azaz a fővárosban közlekedők egy modernebb, könnyebben használható, ráadásul – az új üzemeltetési struktúra miatt – a főváros számára takarékosabb Mol Bubit vehetnek birtokukba, mely támogatja a fenntartható és élhető Budapest vízióját – zárul a Budapesti Közlekedési Központ közleménye.

Nyitókép: BKK/Nyirő Simon
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018