eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Biblia a vizsolyi református gyülekezet bibliakiadása alkalmából tartott hálaadó ünnepségen a vizsolyi református templomban 2020. február 18-án.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Újabb templomnyitási kör egy történelmi egyháznál

A reformátusoknál is megvan "az időpont".

A református templomok május 2-i nyitását kéri a gyülekezetektől a Magyarországi Református Egyház zsinatának elnökségi tanácsa.

Az elnökségi tanács MTI-hez is eljuttatott szerdai határozatában a "javuló járványhelyzetre és az egyre nagyobb átoltottságra tekintettel" kéri a templomok május 2-i nyitását az egyház valamennyi gyülekezetétől. "Hosszú ideje vagyunk bezárva, sokan várjuk már azt a pillanatot, amikor ismét találkozhatunk közösségeinkben" - fogalmaztak.

Ugyanakkor felhívják az egyháztagok figyelmét arra, hogy a "járvány továbbra is velünk van".

Az elnökségi tanács azt kéri, hogy a nyitást "józanul, megfontoltan, valamennyi járványügyi intézkedést szigorúan betartva" és fokozatosan hajtsák végre.

Arra is figyelmeztetnek, hogy a hosszú gyülekezeti éneklés növeli a fertőzés kockázatát.

A református templomokban március 8. óta szünetelnek a nyilvános istentiszteletek a koronavírus-járvány miatt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×